Nešić pokazao važne dokumente i opet dizao tri prsta

Povod obraćanja ministra sigurnosti BiH novinarima su objave pojedinih portala i blogera o navodnim vezama sa kriminalcima i SKY aplikacijom.

Nešić je tokom obraćanja ukazao da je prošao sve sigurnosne provjere te da kao takav ima pravo na pristup tajnim informacijama.

Nadovezao se i na posjetu predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen BiH i kazao da joj želi dobrodošlicu.

“Nadam se da će uvidjeti sve ono pozitivno što smo uradili, Zakon o sprječavanju pranja novca je trenutno na usaglašavanju i nadam se da će vrlo brzo biti usvojen.” kazao je Nešić.

Nešić je govorio o pojačanim mjerama sigurnosti i kazao da je obaviješten da postoji rizik i opasnost od terorističkog napada u BiH.
“Taj rizik postoji uvijek, ali mislim da su preventivne radnje i mjere odličan potez, jer od njih niko nema štete, a napadi se mogu spriječiti.” kazao je Nešić.

Nešić je između ostalog poručio i visokom predstavniku da će uskoro šetati kučiće i mačiće.

Ministar sigurnosti kazao je i da je trenutno pod posebnom zaštitom zbog procjene da mu je ugrožena sigurnost.

“Ne bojim se za svoju sigurnost. Ne bojim se ni Đorđa Ždrale, on je sada normalan građanin odslužio je svoju kaznu. Da se mene pita ovi koji me čuvaju mogu odmah kući.” kazao je Nešić.

Na kraju obraćanja upitan je da prokomentariše reakcije iz Sarajeva na zastavu Republike Srpske postavljenu na repetitoru na Trebeviću iznad Sarajeva.

“Ovdje je sve što je normalno neprihvatljivo, a sve što je nenormalano prihvatljivo. Smeta i što se pozdravljam ovako,” kazao je Nešić dižući tri prsta.

“Trebamo naučiti živjeti jedini sa drugima” kazao je na kraju.

n1info.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU