Nevera srušila brzinski rekord u rikverc vožnji

Doduše, u tehnološkom je smislu tako nešto vrlo lako moguće, jer kako Neveru pokreće pojedinačni motor na svakom točku oni jednako rade pogone li automobil naprijed ili unazad. Ograničenje je tek aerodinamika, a potencijalna opasnost stabilnost vozila koje nije dizajnirano za visoke brzine vozeći na “rikverc”.

Za volanom Nevere bio je Goran Drndak koji je ovako opisao taj osjećaj:

„U samoj vožnji mi je definitivno trebalo neko vrijeme za priviknuti se. Okrenuti ste unazad i gledate krajolik kako juri sve brže i brže, osjećate kako vam vuče vrat prema naprijed – gotovo isti osjećaj koji biste inače imali pri snažnom kočenju. Pažljivo pomičete volan, pazeći da ne poremetite ravnotežu, pazite na svoju putanju i kočenje kroz retrovizor, sve vrijeme pazeći na brzinu.” – rekao je test-vozač kompanije Rimac, prenosi Index.hr.

Ovaj pomalo čudan rekord priznat je i od strane Guinnessove knjige svjetskih rekorda, baš kao što je priznat i onaj iz avgusta kada je na glasovitoj stazi Nürburgring Nordschleife, s Martinom Kodrićem za upravljačem, Nevera potukla rekord za najbrži električni automobil.

Nevera srušila brzinski rekord u rikverc vožnji appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU