Nevjerovatan trik: Samo s vrećicom čaja očistite staklene površine

Zanimljivo je da vrećica čaja može biti upotrijebljena za čišćenje, a evo kako i zašto.

Svako domaćinstvo ima neki svoj trik ili mješavinu koju koristi za pranje prozora i drugih staklenih površina, ali ova je metoda svojom učinkovitošću oduševila mnoge, a sve što vam treba je vrećica čaja.

Od odabira pravog sredstva za čišćenje, krpe ili čak i pokreta kojim brišu staklene površine, ljudi okupirani idejom čistog i uglancanog doma uvijek su u potrazi za novim uspješnim trikom, posebno za čišćenje staklenih površina.

Scenarij je svima poznat – nakon čišćenja zadovoljno promatramo prozor, staklenu površinu stola ili vrata ormarića, kad pri nekom novom uglu ili sa sunčevom zrakom primjećujemo packe i fleke kojih ne bi trebale biti tamo. Pravi znalci znaju metodu s kojom se to neće dogoditi, a upravo je jedna obožavateljica alternativnih metoda čišćenja objavila svoj trik za blistave staklene površine – uz pomoć vrećice čaja. Objavila ga je na popularnoj Facebook stranici posvećenoj savjetima za čišćenje, Hinch Army Cleaning Tips, demonstrirajući kako djeluje na staklenim vratima mikrovalne pećnice.

“Koristila sam jednu vrećicu Yorkshire čaja (tradicionalni britanski crni čaj) te sam je umočila u kipuću vodu. Kada se ohladio, u čaj sam umočila papirnati ručnik te sam njime pobrisala vrata mikrovalne. Nisam polirala površinu da je osušim i na početku su se vidjele linije brisanja, ali kada se sve samo osušilo, nije bilo mrlja i tragova poteza papira. Bilo je blistavo čisto” napisala je uz objavu.

Oduševljeni su komentatori odmah isprobali trik, a jedna je članica grupe pokazala kako djeluje na staklenim vratima tuš kabine, dok su drugi otkrili da djeluje i na prozorima.

“Hladan čaj je nevjerovatan, djeluje kao neka vještičja čarolija. Ubuduće ću ga staviti u bočicu s raspršivačem i njega sprejati posvuda kad čistim”, napisala je jedna članica grupe. Čaj ne mora nužno biti crni, no svakako je dobro koristiti neki neutralni biljni, a ne voćne čajeve. (24sata.hr)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU