NEVJEROVATNO/ Čak 10 od 12 klubova u BiH ove jeseni barem jednom mijenjalo trenera

Nakon prvog dijela i 19 odigranih kola u Premier nogometnoj bh. ligi samo dva kluba nisu promijenila trenera, dok je njih deset barem jednom ove jeseni mijenjalo prvog čovjeka struke.

Samo su treneri sarajevskog Željezničara i banjalučkog Borca Amar Osim i Branislav Krunić uspjeli preživjeti “pakao” trenerskog posla u BiH.

Najveće iznenađenje svojim navijačima su priredili vlasnici Sarajeva koji su nakon pretposljednjega kola i poraza od gradskoga rivala Željezničara uručili otkaz svome strategu Husrefu Musemiću iako je taj klub prvi dio sezone okončao na liderskoj poziciji na ljestvici, prenosi Hina.

Već poslije 11 odigranih kola u Premijer ligi BiH, sedam od 12 klubova promijenilo je svog trenera, a nešto više od dva mjeseca nakon toga, ta brojka je porasla na deset klubova. Četiri kluba su prednjačila u “sječi trenera”: Široki Brijeg, Mladost iz Doboja kod Kaknja, Sloboda iz Tuzle i Čelik iz Zenice koji su tri puta tražili novo ime na užarenoj trenerskoj klupi.

U Širokom Brijegu je na početku sezone na klupi sjedio Goce Sedolski, došao je i kratko se zadržao Denis Ćorić, a trenutno je šef struke Toni Karačić.

Mostarski Zrinjski je napravio samo jednu trenersku promjenu, s odlaskom splitskoga trenera Harija Vukasa privremeno je u klubu bio Nenad Gagro do dolaska sadašnjega prvoga trenera Mladena Žižovića.

Nakon jesenskog dijela prvenstva u Prvoj bh. nogometnoj ligi na prvom mjestu je Sarajevo s 36 osvojenih bodova, jednim više od Željezničara i Borca.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU