NIJE SAMO NOGOMET: Sprema se golema investicija, Arapi ulaze u još jedan sport

Saudijska Arabija polako ulazi u svijet tenisa.

Nedugo nakon što je potvrđeno da će Novak Đoković i Carlos Alcaraz igrati na egzibicionom Riyadh Cupu 26. i 27. prosinca, pojavila se još jedna važna informacija.

Predsjednik Talijanskog teniskog saveza Angelo Binagi otkrio je za list Corriere dello Sera da će Saudijska Arabija od 2025. također dobiti turnir iz serije 1.000.

– Pokušavam Gaudencija, predsjednika ATP-a, uvjeriti da tenis nije kao drugi sportovi. Saudijska Arabija je možda privlačno tržište, ali priče koje funkcioniraju, poput naše, moraju biti zaštićene. Ne smijete se bojati da će Saudijska Arabija napraviti paralelnu strukturu, kao u golfu. I nadam se da će Masters 1000 koji će im ATP dati na održavanje od siječnja 2025., možda u kombinaciji s WTA, biti dovoljan da zadovolje želju u tenisu. Tamo će početi sezona. Revolucija, svakako. Ali ATP Finals mora ostati ovdjerekao je Binagi koji je najavio da će se svim silama boriti da ATP Finals ostane u Torinu.

Njegov komentar naišao je na brojne reakcije.

Popularni teniski portal “Punto de Break” i njegov urednik Jose Moron ubrzo su komentirali Binagijevu objavu.

Vidi što kaže. On ne pretpostavlja. On potvrđuje. Kaže da će Gaudenzi, predsjednik ATP-a, dati Masters 1.000 Saudijskoj Arabiji, rekao je Moron.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU