Nikšić: Vlada FBiH prati situaciju u poplavljenim područjima

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, nakon što su Unsko-sanski kanton pogodile poplave koje su kod građana s razlogom izazvale nemir i nesanu noć, poručio je i građanima da im kompletna Vlada FBiH stoji na raspolaganju i da je u punoj pripravnosti da pomogne ako to bude potrebno.

Stanje na terenu teško

– Razgovarao sam sa Muratom Baručijom, ovlaštenim licem iz Federalne uprave civilne zaštite koji me je izvijestio da je stanje na terenu teško, ali je jutros nešto stabilnije. U Sanskom Mostu je proglašeno stanje prirodne nesreće, a u Bihaću i Kulen Vakufu je također kritično. Nadležne institucije u USK danonoćno prate situaciju na terenu i poduzimaju sve potrebne preventivne mjere i mjere za zaštitu stanovnika i imovine – naveo je Nikšić na Facebooku.

Situacija pod kontrolom

Za sada je situacija pod kontrolom i lokalne i kantonalne institucije još uvijek nisu iskazali potrebu za dodatnom pomoći sa viših nivoa vlasti.

– Sve nadležne federalne institucije, Vlada i FUCZ su u stanju pune pripravnosti i spremni su da brzo i efikasno pomognu da se sačuvaju životi i imovina. Zatražio sam da mi redovno dostavljaju izvještaje sa terena, kako bismo mogli pravovremeno reagovati – poručio je Nikšić.

avaz.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU