NIŠTA OD NAPADA NA ZLATO U PARIZU: Osvajač medalje iz Tokija završio karijeru

Nakon taekwondoašice Milice Mandić i karatašice Jovane Preković, koje neće braniti zlatne medalje s Olimpijskih igara u Tokiju (karate je također otkazan, zbog čega je Jovana otišla u mirovinu, jer je već sve postigla), još jedna osvajačica medalja na posljednjem Igra je završila karijeru.

U pitanju je brončana iz Tokija, Zourabi Datunashvili, hrvačica koja je rođena u Gruziji, ali je posljednjih godina s velikim uspjehom nastupala pod zastavom Srbije, u kategoriji do 87 kg grčko-rimskim stilom.

Uz broncu s najvećeg natjecanja, osvojio je i dva zlata na Svjetskom prvenstvu, a bio je i europski prvak. Otvoreno je najavio da mu je cilj u Parizu, na Olimpijskim igrama iduće godine, zlatna medalja, no nažalost zdravstveni problemi spriječili su ga u toj namjeri.

Otkad znam za sebe, odgajan sam u hrvanju. Bilo je velikih pobjeda, ali i mnogo razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom plasirao sam se na svoje prve Olimpijske igre i ispunio san svakog sportaša. Nakon OI u Tokiju cilj su mi bile Igre u Parizu i za njih sam se pripremao. Dio javnosti prošlog je ljeta znao da imam zdravstvenih problema i da moram hitno na operaciju. Nažalost, zbog zdravstvenih razloga ne mogu se vratiti u formu i zbog toga završavam karijeru u 32. godiniobjavio je Datunashvili.

Za reprezentaciju Srbije počeo je igrati nakon incidenta na državnom prvenstvu u Gruziji, gdje ga je fizički napao predsjednik tamošnjeg saveza, a prethodno je postigao brojne uspjehe za domovinu, uključujući i osvajanje zlatne medalje na Europskom prvenstvu. u Srbiji 2017. godine, za koju će nastupati od 2020. godine.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU