NISU IZDRŽALI/ Članovi Dubioze Kolektiv osnovali svoju stranku, imaju i himnu

Članovi benda Dubioza Kolektiv promijenili su mišljenje i ‘postali su članovi jedne novoosnovane stranke”, Robotska demokratska partija, prenosi radijski portal tntradio.ba

Jesu li izdali svoje ideale i dato obećanje, evo šta sve o tome kaže Bruno Jakubović, predsjednik mjesnog odbora RDP-a u Zabrđu. “Shvatili smo da, ako nešto želimo promijeniti, moramo početi djelovati direktno kroz politički sistem. Pjesme i umjetnost ne mogu puno toga uraditi. Robotska demokratska partija (RDP), na čelu s osnivačem i predsjednikom, robotom, Robijem Megabajtom, je prva stranka čije ideale i politički pristup u potpunosti podržavamo. Robot je moderan lider, čiji algoritam provodi ustav i zakone tačno onako kako su i napisani i za njega su nemoguće anomalije poput kriminala i korupcije, iz prostog razloga što robot nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze i nema potrebu niti razlog da bilo ko bude privilegovan”, kazao je Brano Jakubović, predsjednik mjesnog odbora RDP-a u Zabrđu.

Prema njegovim riječima, jedna od glavnih ideja je normalizacija i regulacija odnosa između ljudi i mašina, prvenstveno robota. RDP se zalaže da svi roboti, bez obzira na zemlju proizvodnje, imaju jednaka ustavom zagarantovana prava: pravo na redovan servis, pravo na redovan update software-a, te jednaka prava prilikom kandidovanja za funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH.

“Također, borba protiv cyber-korupcije i kriminala nam je prioritet. Pozivamo sve ljude, a posebno mlade IT stručnjake, da nam se pridruže, jer u mladim programerima je budućnost. Kao što bi naš predsjednik stranke, Robi Megabajt, rekao: “Pamet i mudrost političara koji trenutno vode ovu planetu je ne nivou kompjuterskog procesora iz 80-ih godina.” Ovoj planeti je pod hitno potreban reset, a potom i update sistema”, dodao je Brano Jakubović.

Članovi Dubioza Kolektiva su, zajedno s osnivačem i predsjednikom stranke Robijem Megabajtom, napisali i otpjevali zvaničnu stranačku himnu koja će premijerno biti izvedena u prvoj epizodi druge sezone Dubioza Kolektiv Quarantine Showa koja je zakazana za 19.10.2020., u 20:30h.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU