Njemačka je na početku epidemije

Nakon novih šest slučajeva zaraze koronavirusom, ministar zdravstva Jens Spahn je u srijedu upozorio na to da se Njemačka nalazi na početku epidemije.

“Mi se nalazimo na početku epidemije koronavirusom u Njemačkoj”, rekao je ministar Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) u Berlinu.

Kaže da je nemoguće pratiti lance zaraze

On je objasnio kako u međuvremenu više nije moguće pratiti lance zaraze, što je novost kad su u pitanju zaraze koronavirusom u Njemačkoj.

“Velik broj osoba je bio u kontaktu s pacijentima kod kojih je pronađen virus. Pitanje je funkcionira li naša dosadašnja strategija izolacije virusa i prekidanje lanca širenja”, kazao je Spahn.

On je dodao da je mogućnost da epidemija zaobiđe Njemačku “mala”.

Početkom mjeseca je u Bavarskoj zabilježeno osam slučajeva zaraze, ali je kod svakog od njih bilo moguće pratiti izvor zaraze.

Savezne države pripremaju plan

Spahn je s ministrima zdravstva saveznih država u srijedu održao telefonsku konferenciju tijekom koje je dogovoreno da savezne države pokrenu svoje planove za slučaj izbijanja epidemije.

Ministar zdravstva je pozvao one građane koji su u posljednjih 14 dana boravili u nekoj od rizičnih zemalja da obavijeste svog liječnika u slučaju pojavljivanja simptoma poput kašlja ili temperature. Istodobno je zamolio da se ne širi panika.

“Ne treba pri prvom kašlju odmah trčati liječniku”, rekao je Spahn.

Ministarstvo zdravstva je priopćilo kako je trenutno najvažnije identificirati i zaštititi rizične grupe stanovnika poput osoba s kroničnim bolestima i starijih osoba.

index.hr

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU