16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

‘Noć aranžiranja’ večeras u izlozima trgovina u centru Sarajeva

Maturanti aranžerskog smjera iz JU Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola u Sarajevu prezentirat će večeras svoja maturska idejna rješenja za dizajn izloga, kroz manifestaciju ‘Noć aranžiranja’.

Tu manifestaciju već petu godinu, kao dio maturskog ispita, škola organizira zahvaljujući podršci Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine. Učenicima, ove godine, svoje izloge ustupa desetak trgovina u centru Sarajeva.

– Prolaznici će učeničke ideje i njihovo aranžiranje izloga imati priliku vidjeti u periodu od 18 do 21 sat, a više informacija o projektu i drugim školskim aktivnostima moći će dobiti iz flyera koje će učenici naše škole dijeliti prolaznicima u ulicama Ferhadija i Maršala Tita – navode iz Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole Sarajevo.

Aranžer/Vizual merchandiser vizualnim tehnikama unapređuje prodaju, stvara i prezentira imidž trgovine i firme. Zadužen je za kompletan “look” trgovine, uređuje izloge na kreativan i privlačan način i pravi raspored robe u trgovačkom objektu da bi postigao određeni estetski efekt koji će unaprijediti prodaju.

(FENA) L.A.


1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima