Nogometna glupost godine: O potezu ovog golmana još će se dugo pričati

Francuski drugoligaš Grenoble nalazi se jako daleko od mjesta koje iduće sezone vodi u najviši rang francuskog nogometa. Trenutno je deveti sa 35 bodova, čak 12 manje od mjesta koje vodi u doigravanje, i 15 manje od mjesta koje direktno vodi u Ligue 1.

Jedan od zaslužnih za takvo stanje na tablici je i golman Grenoblea Brice Maubleu, koji je u petak na gostovanju kod Caena napravio veliku glupost, zbog koje je njegova momčad primila drugi gol na susretu unutar svega 60 sekundi.

Maubleu je uhvatio jednu loptu s desne strane svog šesnaesterca i htio ju je rukom baciti prema svom igraču na drugoj strani terena. Međutim, niju ju izbacio nego ju je nespretno bacio prema svom golu, te je lopta nekako prešla gol liniju.

Caen je poveo u 17. minuti, a samo minutu kasnije Maubleu je ubacio loptu u sopstvenu mrežu za konačnih 2:0. Da večer bude u potpunosti upropaštena za goste, u 89. minuti su promašili udarac s bijele tačke, koji im je bar mogao dati kakvu takvu nadu da će izbjeći poraz.

Uistinu bizarna situacija i rijetko viđena na profesionalnim nogometnim utakmicama. Lako moguće da će ovo biti najveća pogreška golmana u 2020. godini.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU