Nogometni savez BIH danas dobiva novo rukovodstvo – Gol.ba

Danas se održava Generalna skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj ćemo dobiti novo rukovodstvo krovne kuće bh. nogometa.

Čelnici bh. nogometa će se danas sastati u 10 sati u hotelu Hills na Ilidži gdje će se najprije održati Redovna sjednica Generalne skupštine NS BiH na kojoj će biti govora o radu u protekloj i planovima za ovu godinu, a potom će u 12 sati početi izborna sjednica Generalne skupštine NS BiH na kojoj ćemo dobiti novi Izvršni odbor.

Tačno u podne počet će se razgovarati o izboru članova Izvršnog odbora i zamjenskih članova IO NS BiH, izboru predsjednika i dva potpredsjednika saveza, te članova pet komisija (Disciplinska komisija, Apelaciona komisija, Tužioci, Prvostepena komisija za licenciranje klubova, Drugostepena komisija za licenciranje klubova).

Dosadašnjeg predsjednika NS BiH Elvedina Begića koji je na toj funkciji proveo dva mandata, odnosno osam godina, trebao bi naslijediti Vico Zeljković.

Na današnjem sastanku skupštinara na dnevnom redu nalazi se i izbor članova Odbora za posredovanje i savjetovanje NS BiH, tijela u kojem se trenutno nalazi i trebao bi ostati i Ivica Osim, no iz izvora bliskih NS BiH saznali smo da se to tijelo danas najvjerovatnije neće izabrati.

Sjednice Skupštine moći će se pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS BiH.

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU