Nova će pravila Trgovine Play onemogućiti pojedine trikove za privlačenje korisnika – TNTPortal

Google je najavio nova pravila Trgovine Play i smjernice osmišljene u svrhu rađenja sažetijeg, preciznog te ujedno i preglednijeg popisa aplikacija.

U objavi se navodi da Google smatra naslov, ikonu i naziv developera najvažnijim elementima (assets) otkrivanja na stranici Trgovine Play, pa tvrtka želi napraviti navedene elemente lako prepoznatljivim i jedinstvenim.

Naime, Google će tako ograničiti duljinu naslova aplikacije na 30 znakova, zabranit će ključne riječi koje podrazumijevaju rangiranje unutar trgovine, promociju u ikoni, naslovu i imenu developera te će ukloniti grafičke elemente unutar ikone koji mogu potencijalno zavarati korisnika.

Naslov, ikona i ime developera koji nisu u skladu s predstojećim pravilima, neće biti dopušteni na Trgovini Play, objašnjavaju iz Googlea dodajući da se više detalja o ovoj promjeni može očekivati kasnije ove godine, piše Bug.hr.

Nova će pravila zabraniti razne trikove koje developeri koriste da bi privukli korisnike, poput pisanja naslova velikim početnim slovom (osim ako se ne radi o imenu robne marke) i uključivanja emojija u naziv aplikacije. Osim toga, promoviranje će ponude stavljanjem natpisa ”sale” u ikonu aplikacije, također biti zabranjeno.

U objavi su postavljene i vizualne smjernice u svrhu lakšeg shvaćanja novih pravila.

Ovako bi to trebalo izgledati:

nova će pravila trgovine play onemogućiti pojedine trikove za privlačenje korisnika – tntportal

Loši primjeri:

Google je objavio i smjernice koje se tiču grafičkog predstavljanja aplikacije. Naime, smjernice navode da slike, snimke zaslona, videozapisi i kratki opis, moraju precizno predstavljati aplikacije i igre. U svrhu lakšeg prepoznavanje preciznih smjernica, Google je objavio i par pitanja koje će pomoći developerima.

nova će pravila trgovine play onemogućiti pojedine trikove za privlačenje korisnika – tntportal

Navodi se da aplikacije koje neće imati vjerodostojne grafičke prikaze i opis, neće ispunjavati uvjete za promociju i preporuka na Trgovini Play. Google će ove smjernice početi koristiti od druge polovice 2021. godine.

(www.jabuka.tv)

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU