8.8 C
Sarajevo
Srijeda, 29 ožujka, 2023

Nova Instagram mapa slična je Google Mapsu, ali sa više selfija

Nova Instagram mapa podržava pretrage i filtere, omogućavajući korisnicima da pretraže restorane, atrakcije i druge bitne lokacije direktno iz aplikacije, umjesto da samo pogledaju gdje je fotografija objavljena.

Ažurirana mapa ima i objave, priče i vodiče koje su označili sami korisnici, a nude uvid u lokalnu scenu kad god se obavlja pretraga.

Mapa podržava hashtag pretrage i mogućnost istraživanja pritiskom na tagovane/označene lokacije u feedu Stories sadržaja. Moguće je i ukucati naziv objekta, grada ili komšiluka direktno u Explore stranici, a rezultati se prikazuju na mapi.

Korištenje stikera za lokaciju na objavama i Stories sadržaju će taj sadržaj dodati u listu pretrage na novoj mapi, dok god je korisnikov profil javni. Vizuelno, mapa koristi Instagram ikonice gdje se nalaze atrakcije, omogućavajući pretraživačima da pritisnu i vide Stories ili posjete profilnu stranicu poslovanja koja ih zanimaju.

Ovo je još jedan korak Instagrama da svoju platformu načini centrom društvenog umrežavanja, trgovine, putovanja i života uopšteno.


pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU