Nova Zoom opcija mogla bi spriječiti učenike da ometaju jedni druge tijekom virtualnog predavanja

Zoom je najavio novi Focus mode, koji bi trebao spriječiti skretanje pažnje učenika dok su u virtualnoj učionici. Istodobno, ova značajka omogućit će nastavniku da i dalje sve drži na oku.

Kad se aktivira, Focus mode će omogućiti da sudionici sastanka neće moći vidjeti međusobne videozapise ili dijeljenja zaslona, dok domaćin i dalje može vidjeti svačije web kamere. Omogućuje neke od kontrola koje se nalaze u načinu rada za webinare, bez složenosti i nedostataka fleksibilnosti koja dolazi s tim – primjerice, nastavnik bi mogao uključiti Focus mode tijekom izlaganja, a zatim ga isključiti kada dođe vrijeme za raspravu na satu. I dok održavanje webinara košta, čini se da je Zoomov Focus mode dostupan i za besplatne račune.

Nova školska godina se bliži, situacija s pandemijom je prilično neizvjesna pa nije iznenađujuće da platforme žele što više optimizirati i prilagoditi svoje usluge. Vrlo je vjerojatno da će neke škole zadržati virtualne učionice pa je izuzetno korisno što Zoom dodaje značajku koja će poboljšati učenje na daljinu.

Iako će se u Focus modu nastavnikov videozapis nalaziti u sredini zaslona učenika, to neće biti jedina stvar na njihovim zaslonima. Sudionici će i dalje vidjeti vlastiti videozapis, kao i sve videozapise koje domaćin istakne. Također, moći će vidjeti i imena drugih sudionika, piše The Verge.

Sve u svemu, čini se da će ova značajka na pristojan način spriječiti učenike da odvlače pažnju jedni drugima tijekom nastavke, a čak bi se mogla koristiti i izvan okruženja za učenje (recimo, tijekom prezentacije neke tvrtke, ako su menadžeri zabrinuti zbog toga što zaposlenici ne obraćaju pozornost na slajdove).

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU