NOVE DRASTIČNE MJERE/ U Italiji preko 12.000 zaraženih, 827 mrtvih

Kina je u srijedu imala 15 novih potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa, priopćila je u četvrtak Nacionalna zdravstvena komisija te zemlje. To je pad broja oboljelih u odnosu na utorak kada su zabilježene 24 osobe oboljele od koronavirusa. Trenutno u Kini imaju ukupno 80.793 potvrđena slučaja oboljelih od te bolesti. Broj umrlih u srijedu se povećao za 11 osoba tako da je do sada umrlo njih 3169.

Broj zaraženih koronavirusom prešao 126.000, više od 68.000 oporavljenih

U središnjoj provincija Hubei, epicentru izbijanja koronavirusa, zabilježeno je deset novih smrtnih slučajeva, uključujući sedam smrtnih slučajeva u glavnom gradu te provincije – Wuhanu.

WHO proglasio pandemiju

WHO je jučer proglasio pandemiju. “WHO je procjenjivao ovu epidemiju iz minute u minutu i duboko smo zabrinuti alarmantnom brzinom kojom se virus širi i teškim stanjem zaraženih”, kazao je šef WHO-a na konferenciji za medije. “Stoga smo odlučili objaviti da se širenje Covida-19 može okarakterizirati kao pandemija”, dodao je Tedros Adhanom Ghebreyesus, prenosi Index.

Trump zabranio sva putovanja iz Europe u SAD zbog koronavirusa

“Pandemija nije riječ koju koristimo olako ili nemarno. Riječ je to koja, ako je pogrešno upotrijebimo, može izazvati neopravdan strah ili neopravdano prihvaćanje mišljenja da je borba gotova, što vodi patnji i smrti”, rekao je Tedros Adhanom Ghebreyesus. Dodao je kako se tisuće ljudi bore za svoje živote u bolnicama diljem svijeta te da će broj zaraženih i mrtvih u danima i tjednima pred nama biti još veći.

Tom Hanks zaržen koronavirusom!

U Italiji nove drastične mjere

Nove mjere se uvode na najmanje 15 dana. Talijanski premijer obznanio je sinoć u videu da se na 15 dana zatvaraju svi restorani, kafići i pubovi. Zatvaraju se trgovine kojima osnova poslovanja nije prehrana ljudi. Radit će samo prehrambeni dućani i ljekarne. Zatvaraju se frizerski saloni i svi poslovi koji pružaju estetske usluge.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU