Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Nove nagrade za učenike Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Učenici i nastavnici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik, Područni odjel Vitez i Nova Bila, postigli su sjajne rezultate na Internacionalnom festivalu „AKORDEON ART plus 2019“ u Istočnom Sarajevu u okviru koga su održana sljedeća natjecanja.


Na 2. Međunarodnom takmičenju pijanista u disciplini kamernih sastava osvojena je jedna prva i dvije druge nagrade.Prvu nagradu (92,50 bodova) osvojili su Amar Helda i Anja Ćurčić iz P.O. Vitez u klasi profesorice Ivane Kuzmanović.  Drugu nagradu (82,00 boda) osvojile su Mia Dražetić i Ena Dujmović iz P.O. Nova Bila u klasi profesorice Lucije Džepina. Drugu nagradu (81,25 bodova) osvojile su Antonela Augustinović i Mihaela Radić iz P.O. Nova Bila u klasi profesorice Andrijane Lončarević.

Stručni ocjenjivački sud činili su glazbeni pedagozi: Irina Krjutjkova (Švedska), Slađana Kovač (BiH), Sonja Radojković (Srbija) i Leonora Bajramoska (Srbija/BiH).

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Na 2. Međunarodnom takmičenju pijanista u disciplini klavir solo osvojene su dvije treće nagrade.
Treću nagradu sa 78,50 bodova osvojila je Mia Dražetić iz P.O. Nova Bila u klasi profesorice Lucije Džepina.  Treću nagradu sa 78,00 bodova osvojila je Ena Dujmović iz P.O. Nova Bila u klasi profesorice Lucije Džepina.


Stručni ocjenjivački sud činili su glazbeni pedagozi: Srđan F. Čaldarović (Hrvatska), Nevena Ćeklić (BiH), Vladimir Mlinarić (Slovenija) i Bartolomej Stanković (BiH).


Na 10. Internacionalnom festivalu harmonike treću nagradu sa 77,40 bodova osvojio je Marko Šapina iz P.O. Vitez u klasi profesorice Emine Berbić.  Stručni ocjenjivački sud činili su glazbeni pedagozi: Vladimir Blagojević (Srbija), Melita Čičić (BiH), Miodrag Krstić (Srbija), Aleksandar Stojanović (BiH) i Ljubo Škiljević (BiH).


Natjecanje je održano od 14. do 17.svibnja u organizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Muzičke akademije i Asocijacije za njegovanje akademske muzike „Novi zvuk“.
Organizaciju odlaska na natjecanje pomogli Palavra d.o.o. Gladnik-Travnik i Lašva Komerc d.o.o. Nova Bila.


Čestitke učenicima i nastavnicima na postignutom uspjehu te roditeljima na pruženoj potpori u realizaciji odlaska na natjecanje!

 

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas