Nove stipendije Švedskog Instituta za građane Bosne i Hercegovine

Swedish Institute (SI) raspisao je konkurs za dodjelu stipendija aplikantima na studijske programe u akademskoj 2020/2021. godini. Rok za prijavu je 21. februar 2020. godine (zaključno sa 20.).

Četiri programa pružaju potpuno finansirane stipendije za različite zemlje:

  • Švedska stipendija za globalne stručnjake (SISGP) otvorena je za građane 34 zemlje koji imaju radno i lidersko iskustvo. Na raspolaganju će biti oko 300 stipendija.
  • Stipendije Švedskog instituta za Južnu Afriku (SISSA) otvorene su za građane Južne Afrike. Na raspolaganju će biti do 10 stipendija.
  • Stipendije Švedskog instituta za zapadni Balkan i Tursku otvorene su za građane Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Turske. Na raspolaganju će biti oko 15 stipendija.
  • Program Visby otvoren je za građane Armenije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Gruzije, Moldavije, Rusije i Ukrajine. Na raspolaganju će biti oko 60 stipendija.

Traže se talentovani i ambiciozni profesionalci koji imaju lidersko iskustvo ili potencijal za istim. Ovi programi stipendiranja nude jedinstvenu priliku za globalne lidere – da se profesionalno i akademsko razvijaju, iskuse švedsko društvo i kulturu i izgrade dugotrajni odnos sa Švedskom i jedni s drugima.

Da biste saznali više o ponudi stipendija, podobnosti, kako se prijaviti i još mnogo toga, posjetite određenu web stranicu za svaki program.

(mojabih.oslobodjenje.ba)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU