Novi certificirani program za predškolski odgoj

Svečana promocija programa necikličnog obrazovanja pod nazivom “Prekvalifikacija za rad u predškolskom odgoju i obrazovanju” danas je održana u Kantonu Sarajevo.
Program necikličnog obrazovanja namijenjen je za bachelore, magistre ili profesore razredne nastave, te za bachelore, magistre ili profesore pedagogije, a po završetku polaznici stiču certifikat kojim se potvrđuje da su završili certificirani program „Prekvalifikacija za rad u predškolskom odgoju i obrazovanju“.
Svečanoj promociji prisustvovala je ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Adna Mesihović, direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Senada Salihović kao i predstavnice Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu – prof.dr. Mirela Omerović i prof.dr. Jasmina Bećirović-Karabegović.
“Mi se u obrazovnom sistemu već dugi niz godina borimo s određenom deficitarnošću kada su u pitanju neki predmeti. Vjerujemo da ćemo narednih godinu dana napraviti ozbiljan akcioni plan kako da se ovim pozabavimo. U Ministarstvu za odgoj i obrazovanje imenovali smo i koordinatoricu koja će izraditi akcioni plan kako bismo osmislili cijelu strategiju za naredno desetljeće koja će nam biti pomoći da se suočimo s ovim izazovima. Ovaj program ne samo da će poboljšati konkurentnost na tržištu rada, već će također doprinijeti unapređenju kvalitete predškolskog obrazovanja u Kantonu Sarajevo. Konkurs za upis na program dostupan je na web stranicama Univerziteta u Sarajevu i Pedagoškog fakulteta, te koristim priliku da pozovem sve zainteresovane pojedince da se aktivno uključe u proces prekvalifikacije, kako bi stekli stručna znanja i vještine potrebne za rad u području predškolskog odgoja i obrazovanja”, istakla resorna ministrica Hota-Muminović.
Dodala je da je ovo dodatni korak naprijed ka uspostavljanju efikasnog rješavanja kadrovskih problema s kojima se suočavaju predškolske ustanove u Kantonu Sarajevu.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU