Novi korak Telemacha ka ekološkoj odgovornosti

Pored toga što na tržište Bosne i Hercegovine donosi najnovija svjetska telekomunikacijska rješenja, kompanija Telemach BH nastoji slijediti globalne trendove i kada je riječ o borbi protiv klimatskih promjena.

Jedna od najpopularnijih praksi u tom kontekstu, korištenje ekološki prihvatljivih vozila s nultom emisijom CO2, od nedavno je zaživjela i u Telemachu koji je obogatio svoj vozni park električnim putničkim automobilom.

Novo električno vozilo, Renault Twingo E-Tech 100% electric, koristit će se za transport zaposlenika, dostavu i instalaciju opreme, praćenje i inspekcije mreže, intervencije servisnih timova na terenu, kao i za sve druge potrebe vezane za poslovanje ove kompanije.

Nabavka ovog automobila jasan je pokazatelj poslovne strategije ove kompanije za očuvanje životne sredine i zaštitu klime.

„U Telemachu smo kroz različite aktivnosti snažno posvećeni davanju doprinosa globalnim naporima za borbu protiv klimatskih promjena. Postavljajući temelje za digitalizaciju brojnih industrija, značajno doprinosimo opštem smanjenju ugljičnog otiska. S druge strane, naša dugoročna strategija podrazumijeva brojne korake u smanjenju vlastitih emisija. Jedan od njih je korištenje ekološki prihvatljivog vozila, koje se pokreće na obnovljive izvore energije i ne zagađuje okoliš. Uzbuđeni smo što i na ovaj način gradimo put ka nultim emisijama gasova i šaljemo snažnu poruku podrške održivim ekološkim praksama“, istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha BH.

Investicija u ekološko vozilo jeste značajna, ali ne i jedina aktivnost u širem planu implementacije ekoloških praksi u poslovni model Telemacha.

Pored primjene mjera za efikasnu potrošnju energije, digitalizacije radnih procesa i smanjenja upotrebe papira gdje god je to moguće, ova kompanija istovremeno podstiče i zaposlenike na stvaranje dugoročnih ekoloških navika.

#TelemachBH #ekologija #životnasredina

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU