Banjalučka “Vitaminka” zbog otežanih uslova obustavila proizvodnju

Banjalučka kompanija „Vitaminka“ zbog otežanih uslova za poslovanje prouzrokovanih pandemijom virusa korona obustavila je proizvodnju, a radnike poslala na kolektivni godišnji odmor, potvrđeno je za Capital u ovom preduzeću.

Plan je da nakon što iskoriste godišnji odmor, radnici upute na plaćeno odstustvo, potom vjerovatno na čekanje.

Direktor Žarko Mikić nam je kazao kako za sada niko od radnika nije otpušten, ali da kompanija ne može da garantuje siguran posao ako ovakvi uslovi privređivanja potraju.

“Ne otpuštamo nikog iako smo u velikim problemima. Hoteli, restorani i kafići ne rade, a snabdijevamo ih u velikoj mjeri sokovima u staklenoj ambalaži. Trenutno ne možemo prodati ništa“, kaže Mikić.

Dodaje i kako pored velike neizvjesnosti preduzeće nastavlja da ulaže u modernizaciju postrojenja, pa će u skladu sa tim uzeti višemilionski kredit za investicije.

“Ponašamo se kao da će se sve brzo završiti. Nemamo izbora, moramo se modernizovati i zamjeniti dio stare opreme a ubaciti novu kako bi kasnije mogli krenuti sa nekim novim proizvodima. Optimisti smo”, zaključio je Mikić.

Podsjećamo, kompanija „Vitinka“ je prošle godine preko svog preduzeća „Spletena lipa“ preuzela 76,88 odsto vlasničkog udjela u „Vitaminci“.

Prema podacima iz finansijskog izvještaja za 2019. godinu banjalučko preduzeće za preradu voća i povrća je prošlu godinu završilo sa gubitkom od 2,4 miliona maraka što je gotovo identičan rezultat kao i u 2018. godini.

Nekoliko dana prije „Vitaminke“ proizvodnju je obustavila i banjalučka „Bema“.

Takođe, kako je portal Capital pisao, proizvodnja je obustavljena i u kompaniji „Sportek“, koja je takođe svojih 1.800 zaposlenih poslalo na kolektivni godišnji odmor.

akta.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU