Novi projekt SOS Dječijih sela BiH za jednostavniji način doniranja

Predstavnici SOS Dječijih sela BiH od danas se mogu sresti na ulicama Sarajeva i u tržnim centrima, u okviru novog projekta ‘Sreća je znati srcem dati’

Cilj projekta je olakšati sugrađanima način doniranja, otvaranjem trajnog naloga na mjestu događaja, zajedno sa SOS predstavnicima.

– SOS predstavnici će isključivo pružati podršku našim donatorima, prilikom otvaranja trajnog naloga i neće primati novčane donacije. Možete ih prepoznati po istaknutoj akreditaciji, posebno kreiranom pultu i sloganu ‘Sreća je znati srcem dati’ – navodi se.

Kako kažu iz SOS Dječijih sela BiH, davanje srcem je upravo suština projekta – pomoći djeci bez roditeljskog staranja, znati podijeliti dobrotu i sreću sa drugima.

– Uz SOS predstavnike doniranje je još jednostavnije, kroz razgovor i u nekoliko koraka možete učiniti veliko dobro djelo – naglašavaju.

Iz SOS Dječijih sela BiH pozivaju sugrađane da, kad vide njihove predstavnike, zastanu i porazgovaraju s njima, donesu humanu odluku da doniraju jer samo uz kontinuiranu podršku donatora moguće je pružiti sve što je potrebno djeci i mladima koji odrastaju u SOS porodicama.

– Otvaranjem trajnog naloga donatori postaju Kumovi SOS porodica, na taj način mjesečno pomažu djeci bez roditeljskog staranja. Novcem koji Kumovi doniraju pokrivaju se troškovi odjeće, obuće, školskog pribora, vannastavnih aktivnosti – ističe se.

Dodatne informacije o projektu i načinu doniranja dostupne su na web stranici SOS Dječijih sela BiH www.sos-ds.ba. Na toj stranici moguće je pronaći imena SOS predstavnika, saznati na kojim lokacijama će biti tog dana.  

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU