(VIDEO) NOVI TRAVNIK / Potpisani ugovori vrijedni gotovo pola miliona KM

Gradi se Kružni tok, popravlja krov na Domu kulture u Nević polju, rekonstruktuiraju i asfaltiraju dionice lokalnih puteva

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo potpisao je sa odabranim izvođačima 30.09.2019 god. ugovore o izvođenju radova.

Riječ je o važnim infrastrukturnim projektima čija će realizacija građanima Novog Travnika omogućiti bolju prometnu povezanost i veću kvalitetu putnih komunikacija na prostoru naše općine.

Od posebnog značaja svakako je realizacija Projekta kružnog toka na spoju ulica Stjepana Tomaševića i Ive Andrića sa izgradnjom dijela primarne kanalizacione mreže „Međvode“. Ugovor o njegovoj izgradnji potpisan je sa firmom Građevinar d.d. Novi Travnik, vrijednost radova je cca 233.000 KM a rok završetka radova je 60 radnih dana od dana uvođenja u posao.

Nadzor nad izvođenjem radova dobila je firma URBS d.o.o. Vitez , sa kojom je također potpisan ugovor.

Ove jeseni početi će radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju lokalnih putnih pravaca koje će firma Doboj putevi d.o.o. Doboj Jug izvoditi na slijedećim putnim komunikacijama:
1.MZ Bučići- Put stara crkva –Gigušina kuća
2.MZ Stojkovići-Put Matukine kuće
3.MZ Rankovići-Put Zahirovići-Lazine
4. MZ Pečuj-Put Pečuj – Ikići
5. MZ Rostovo-Put Rostovo-Seona
6. MZ Trenica-Put pruga- Gornja Trenica
7. MZ Zagrlje- Šeperci
8. MZ Opara – Put Božići

Ukupna vrijednost radova je cca 192.000 KM a nadzor nad izvođenjem radova vršit će
Nijaz Kapetan i Zahid Maličević.

U MZ Nević polje bit će rekonstruiran krov na objektu Doma kulture a Općina Novi Travnik iz Proračuna za 2019. godinu za ovu namjenu izdvojit će gotovo 10.000 KM. Radove na popravci izvodit će Građevinar d.d. Novi Travnik a nadzor nad izvođenjem radova povjeren je BNT Ižinjeringu d.o.o. Novi Travnik.

Načelnik Općine Novi Travnik sa firmom Merkez oil d.o.o. Novi Travnik potpisao je i Ugovor o redovnom održavanju lokalnih puteva. Vrijednost ugovora je nešto manja od 43.000 KM a nazor nad izvođenjem radova povjeren je Kapetan Nijazu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU