Novih 25 trolejbusa uskoro na ulicama Sarajeva

 Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Tim povodom premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP Gras, gdje su se u razgovoru sa nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi.

– Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana – je Forto.

Šteta je naglasio da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu i kako je  obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderene trolejbuse kakvi se mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta.

Razgovaralo se i o  usvojenom rabalansu budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. Dat je nalog za izradu glavnog projekta nakon ćega raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU