1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Novih 25 trolejbusa uskoro na ulicama Sarajeva

 Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Tim povodom premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP Gras, gdje su se u razgovoru sa nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi.

– Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana – je Forto.

Šteta je naglasio da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu i kako je  obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderene trolejbuse kakvi se mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta.

Razgovaralo se i o  usvojenom rabalansu budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. Dat je nalog za izradu glavnog projekta nakon ćega raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima