POTRESNO PISMO TUZLAKA/ “U 02:50 sam pozvao Hitnu, po moju majku su stigli u 03:30”

Na adresu redakcije Fresh Press portala stiglo je pismo čitaoca koji je želio svoje iskustvo, s medicinskim osobljem Hitne pomoći u Tuzli, podijeliti sa javnošću.

Naime, pismo je poslao A. D. (identitet poznat redakciji F.P.), a u istom je pisao o nemilom događaju koji s dogodio njemu, odnosno njegovoj majci H. D., koja je usljed povišene temperature odvezena u prostorije Hitne pomoći.

Pismo prenosimo u cijelosti…

“Dana 17. 12. 2019 u 02:41 sati, pozvao sam Hitnu pomoć jer je mami bilo stvarno loše. Ispitivali su me kakav problem ima, a ja sam im objasnio o čemu se radi, samo da bi u 02:53 sati primio poziv iz Hitne da me pitaju da li mama ima moždani ili srčani udar. Odgovorio sam da nije, a to su me najvjerovatnije pitali da mogu procijeniti koliko je njeno stanje HITNO.

Od njihovog poziva do dolaska na našu adresu prošlo je cca 30 minuta. Ljekari koji su bili u stanu su me ispitivali šta se događa sa gospođom,. Ja sam im objasnio problem. Ustanovili su da ima temperaturu 39 stepeni i da trebaju da uključe infuziju, odnosno da je prima u Hitnoj pomoći. Međutim, kad smo došli u Hitnu (DRUGI LJEKARI, dvije mlađe DOKTORICE, koje su bile jako neljubazne) su po tom nalogu konstatovali da ima povišenu temperaturu i da će joj uključiti infuziju i da MORAM otići u apoteku da kupim neki lijek koji vjerovatno nisu imali. To sam odbio i zatražio da je vode u bolnicu jer je vidno  bila u lošem stanju i prema mojoj pretpostavici, što se kasnije ispostavilo istinom, odbili da je vode u bolnicu te da će tu ostatiti da primi infuziju za navedenu temperaturu.

Ja sam ljutito reagovao i napustio prostorije Hitne pomoci i ostavio mamu u njihovim rukama. Rečeno mi je da je ne smijem ostaviti jer je to moja majka, na šta sam rekao neka je, ja je kući ne mogu vratiti u tom stanju jer znam da je loše i nemam nikoga da nađem da bude uz nju dok sam na poslu. Na to sam dobio odgovor da ima služba za Centar za socijalni rad. Rekao sam da od toga nema ništa…

Nakon par minuta sam se vratio samo da im donesem knjižicu koja mi je ostala u džepu, da ne bi imali problema poslije kako je nije imala uz sebe, ljekari su mi rekli da će je odvući u bolnicu ali da da nece ostati u bonici jer nije ništa hitno. Bio sam iznerviran i ljut.

Kada smo došli na Zarazno odjeljenje, ljekari su se “bacili” na posao i pregledali mamu od glave do pete. Brinuli se oko nje, vadili nalaze i uputili da snimili pluća. Kada smo sve završili, a bilo je oko 6 ujutro, konstatovano je da ima blagu upalu pluća, a nalazi krvne slike i urina su pokazali da mama ima jaku upalu mokraćnih kanala i da MORA ostati u bolnici.

Sve pohvale idu za odjeljenje Zarazno na profesionalnom radu, a za ljekare Hitne pomoći jedna ogromna NULA za rad, znanje i neljubaznost.“, pisalo je u pismu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU