31.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  Novinarka iz Tuzle Nataša Tadić dobila priznanje UNICEF-a za najbolji TV prilog o promociji prava djeteta

  Tradicionalna godišnja priznanja za doprinos zaštiti i promociji prava djeteta dodijeljena su na radionici „Medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta“, koju je organizirao UNICEF u BiH.

  Priznanje za najbolji TV prilog dobila je dopisnica N1 iz Tuzle Nataša Tadić za prilog „Djecu liječiti iz budžeta a političare SMS porukama“.

  U kategoriji internet priznanje je dodijeljeno Midhatu Poturoviću za priču „Super heroj bez plašta“ objavljenu na Radio Slobodna Evropa.

  U kategoriji blog nagrađena je Brankica Smiljanić za tekst „Čuvajte djecu od samih sebe“, dok je u kategoriji štampa priznanje otišlo u ruke Živane Jovančić iz Magazina Gracija za priču „Srećan sam, u školi sam!“

  Zahvalnice za promociju prava djeteta dobili su Jasna Avdibegović (Federalna novinska agencija), Amina Bijelonja (Glas Amerike-VOA), Velida Kulenović (radio Federacije BiH), Aida Hrnjić (Aljeezera), Katarina Lončar (Bljesak.info), Ammar Grbić (Magazin Pereventeen).

  Svim navedenim dobitnicima posebno se zahvalila šefica predstavništva UNICEF-a u BiH Rownak Khan navodeći da je njihov doprinos iznimno važan u današnjem društvu, gdje teme koje se tiču prava djeteta nisu uvijek najčitanije.

  – Zato vam veliko hvala što ste svojim radom i dodatnim angažmanom skrenuli pažnju na bitne teme koje se tiču prava svakog djeteta – rekla je Khan.

  Organiziranjem radionice UNICEF u Bosni i Hercegovini nastavio je s praksom konsultacija s predstavnicima medija, stručnjacima, aktivistima i odgovornih institucija o medijskom doprinosu promociji zaštiti prava djeteta.

  Predstavljene su smjernice za procjenu medijskih sadržaja u svjetlu najboljeg interesa djeteta.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU