Novoizabrani načelnik Irfan Čengić posjetio Općinu Stari Grad Sarajevo

Novoizabrani načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić posjetio je danas tu općinu. U prostorijama Općinskog vijeća Stari Grad Čengića su dočekali predsjedavajući Općinskog vijeća Seid Škaljić i v.d. općinskog načelnika Mirsada Smajić.

Škaljić i Smajić čestitali su Čengiću na izboru za načelnika Općine Stari Grad i poželjeli uspješan rad. Poručili su da je sada pred njim puno posla, ali da mu Općinsko vijeće i općinska administracija stoje na raspolaganju da se pokrenu projekti i poslovni procesi, te da svi zajedno rade za dobrobit građana i vrate ugled Općini Stari Grad Sarajevo.

Tokom prve službene posjete Općini Stari Grad, nakon proglašenja pobjede na prijevremenim izborima za općinskog načelnika održanim 29. oktobra, novoizabrani načelnik Irfan Čengić je najavio prioritete u budućem radu.

– Dužnost preuzimam za nekih 20 dana, ali sam ljudima iz Starog Grada obećao raditi od prvog dana nakon izbora. Danas sam sa v.d. načelnicom Mirsadom Smajić i predsjedavajućim OV-a Seidom Škaljićem održao sastanak kako bi dogovorili aktivnosti za novembarsku sjednicu Općinskog vijeća. Prioriteti su usvajanje rebalansa budžeta i nacrta Strategije razvoja Općine Stari Grad Sarajevo – poručio je Čengić.

U posjeti Općini Stari Grad, uz novoizabranog načelnika Irfana Čengića, boravio je i vijećnik u Općinskom vijeću Vedad Deljković.

Prema sinoć objavljenim prvim preliminarnim rezultatima izbora za općinskog načelnika, Irfanu Čengiću (SDP) svoj glas je dalo 6.707 birača, odnosno 62,88 posto.

Drugi kandidat na prijevremenim izborima Dženan Selimbegović (SDA) osvojio je 3.958 glasova, što je procentualno 37,12 posto – saopćeno je iz Općine Stari Grad.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU