Novotravnički pokladni karneval „Mačkare 2022“

HKD Napredak podružnica Novi Travnik najavljuje tradicionalni Novotravnički pokladni karneval „Mačkare 2022“.

Na pokladni utorak 1. ožujka u 16:00sati počinje mimohod karnevalske povorke ulicama grada, a predvode ga Meštar DuJos, Kralj i Kraljica karnevala sa svitom(glumci Teatra „Talija“), Novotravničke mažoretkinje i Limena glazba „Lašva“ Nova Bila.Predstavljanje skupina i zabavni program izvodi se na karnevalskoj sceni na trgu ispred Općine Novi Travnik.

Kralj i kraljica s nestrpljenjem očekuju od vlastodržaca preuzeti ključeve grada i proglasiti vladavinu mačkara u Novom Travniku.

OvogodišnjiKrnjo je glavni krivac što nam ljudi odlaze u inozemstvo, on vodi tečaj njemačkog jezika, prevodi diplome i krsne listove. Kriv je i za poskupljenje goriva, za najniže mirovine, za propast pregovora u Neumu, za rusko-ukrajinsku krizu i stoga će biti kažnjen spaljivanjem.

I ove godine karneval nudi mnoštvo zabave,a jedna od njih je i ples pod maskama. Svaka skupina će delegirati svoje predstavnike koji će se plesom natjecati za najbolju masku i ponijeti titulu najbolje karnevalske„PLESNJOKE“.Za nezaboravan provod pobrinut će senajbolji od najboljih,nezamjenjiva voditeljica programa Miss VanjDža ilegendarni di-džej GorPul.

Sudjelovanje na ovogodišnjem karnevalu najavile su brojne skupine,a čine ih udruge, kulturna društva, škole, dječji vrtići, plesne ineformalne skupine.

Zabava zagarantirana!

I ova aktivnost novotravničke podružnice odvija se u godini značajne obljetnice, 120 godina od osnutka i djelovanja HKD Napredak, danas jedne velike obitelji.

novotravnički pokladni karneval „mačkare 2022“
novotravnički pokladni karneval „mačkare 2022“
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU