NUMEROLOGIJA I BRAK

NUMEROLOGIJA VAM MOŽE MNOGO POMOĆI U BRAKU Izračunajte svoj vjenčani broj i pogledajte koje slabosti imate

Prema numerologiji, naš bračni broj otkriva mnogo toga o ljubavnom odnosu. Prema drevnim vjerovanjima, razni brojevi prisutni u našem životu imaju veliki uticaj na nas, a njihovim proučavanjem bavi se numerologija.

Tako, na primjer, naš bračni broj igra veliku ulogu u razvoju braka. Numerolozi smatraju da bračni broj otkriva najveće slabosti para, a kada smo ih svjesni lakše ćemo se s njima nositi. Provjerite koje vam slabosti pripisuju numerolozi i kako da se s njima uhvatite u koštac.

numerologija i brak
numerologija i brak

RAČUNANJE BRAČNOG BROJA

Najpre saznajte koji je vaš lični broj i vašeg partnera (sabiranjem datuma rođenja dok ne dođete do jednocifrenog broja) i zatim saberite ta dva broja.

Na primjer, vaš broj je 5, a lični broj vašeg partnera 3. Naposlijetku ste dobili broj 8. Ne zaboravite da dvocifreni broj uvijek morate svesti na jednocifreni. Na primjer, 7 + 4 = 11, 1 + 1 = 2.

Sada saberite cifre datuma vjenčanja i dodajte ga zbiru ličnih brojeva.

Na primjer, zbroj ličnih brojeva je 8, a venčali ste se 12.08.2018.

1+2+0+8+2-0+1+8=22
2 + 2 = 4
4 + 8 = 12
1 + 2 = bračni broj 3

BRAČNI BROJ 1

SLABOSTI: Sklonost komunikaciji u pasivno-agresivnom tonu umjesto direktne i iskrene komunikacije koja bi pomogla da se par uhvati u koštac s problemima. Veliku ulogu u odnosu igra ego kog partneri teško sputaju u ključnim trenucima. Jedna polovina para preuzima dominantnu ulogu, a druga je bojažljiva.

SAVJET: Naučite da riješavate probleme svojim samopouzdanjem radeći ono što volite, a ne radeći nešto da biste bili voljeni. Ne možete uvijek imati kontrolu nad svim stvarima. Morate da prihvatite partnera sa svim njegovim vrlinama i manama i da imate na umu da niko nije savršen.

BRAČNI BROJ 2

SLABOSTI: Opšti nedostatak komunikacije. Previše ste sentimentalni i često ne znate odvojiti emocije od razuma što dovodi do donošenja krivih odluka. Problemi u komunikaciji dovode do otuđivanja.

SAVJET: Ljubavni odnos karakterišu zajedništvo i partnerstvo. Niste sami u braku, sve dijelite s drugom osobom i nemojte to da zaboravite. Upravo je osjećaj zajedništva ono što treba da jačate da biste prebrodili probleme u odnosu.

numerologija i brak
numerologija i brak

BRAČNI BROJ 3

SLABOSTI: Teško opraštate i nikada ne zaboravljate. Ponekad smatrate da niste dovoljno dobri, ali to prikrivate sarkazmom koji vam u komunikaciji s partnerom donosi više štete nego koristi. Sklonost davanju obećanja koja nećete ispuniti.

SAVJET: Morate iskoreniti svoje lične nesigurnosti prije nego što krenete da rješavate zajedničke probleme. Jedino ćete tako moći da ostvarite kvalitetnu ljubavnu vezu. Neka iskrenost postane prioritet u komunikaciji jer bez otvorenog razgovora nećete ustanoviti što je pravi uzrok nesuglasica.

BRAČNI BROJ 4

SLABOSTI: Tvrdoglavost i potreba za kontrolisanjem. Za razliku od parova s bračnim brojem 2 koji prečesto reaguju u skladu s emocijama, a nedovoljno u skladu s razumom, parovi s bračnim brojem 4 premalo uzimaju u obzir emocije.

SAVJET: Opustite se, postanite fleksibilniji i više uvažavajte međusobne stavove. Prihvatite činjenicu da bez kompromisa jednostavno nema uspešnog ljubavnog odnosa.

BRAČNI BROJ 5

SLABOSTI: Impulsivni ste i često nedoslijedni. Spremni na nagle promjene, ali zapravo se s njima loše nosite.

SAVJET: Smanjite apetite i usporite. Ne prenagljujte s odlukama nego dobro razmislite prije nego što napravite neku promjenu i obavezno se pre toga posavetujte s partnerom. Ne isključujte jedno drugo iz potencijalno prelomnih životnih odluka.

BRAČNI BROJ 6

SLABOSTI: Pravi ste perfekcionisti u svemu pa i u ljubavi. Očekujete savršen odnos, a kada to ne uspjete da postignete prepuštate se tugovanju, ali ne i radu na braku. Previše oklijevate na svim životnim poljima.

SAVJET: U trenucima kada se dogode problemi na ljubavnom planu, brak vam mora postati prioritet. Ne gurajte probleme pod tepih – suočite se s njima.

numerologija i brak
numerologija i brak

BRAČNI BROJ 7

SLABOSTI: Nestrpljivi ste, skloni promjenama raspoloženja i imate potrebu da uvijek budete u pravu. Sumnjičave ste prirode i lako gubite povjerenje.

SAVJET: Pokušajte da budete popustljiviji i da imate više razumjevanja. Razgovor s partnerom nije takmičenje u kom morate pobjediti, to je alat koji jača vašu vezu.

BRAČNI BROJ 8

SLABOSTI: Lako planete i nakon toga se povlačite u sebe umjesto da razumno smirite sukob. Sticanje materijalnih dobara na listi je prioriteta oba partnera, a problemi na finansijskom području mogu negativno uticati na njihov odnos.

SAVJET: Materijalna dobra su važna, ali ne donose nužno sreću. Istinska sreća ne izvire iz novca, nego iz vaše ličnosti. Kupiti možete samo kratkotrajnu sreću. U ključnim trenucima tokom razmirica, finansije stavite na stranu i fokusirajte se na emocije.

BRAČNI BROJ 9

SLABOSTI: Vrlo ste emotivni, u stalnoj potrazi za emotivnim uzbuđenjem, sposobni pronaći dramu tamo gdje je nema ili je sami stvoriti.

SAVJET: Ne jurite u smjeru oluje jer je najljepše ploviti po mirnom moru. Svakom braku treba malo uzbuđenja, ali nemojte ga stvarati negativnim ponašanjem i potenciranjem negativnog razmišljanja piše aloonline.ba

PREPORUKA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU