7.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 prosinca, 2022

NUMEROLOGIJA I BRAK

NUMEROLOGIJA VAM MOŽE MNOGO POMOĆI U BRAKU Izračunajte svoj vjenčani broj i pogledajte koje slabosti imate

Prema numerologiji, naš bračni broj otkriva mnogo toga o ljubavnom odnosu. Prema drevnim vjerovanjima, razni brojevi prisutni u našem životu imaju veliki uticaj na nas, a njihovim proučavanjem bavi se numerologija.

Tako, na primjer, naš bračni broj igra veliku ulogu u razvoju braka. Numerolozi smatraju da bračni broj otkriva najveće slabosti para, a kada smo ih svjesni lakše ćemo se s njima nositi. Provjerite koje vam slabosti pripisuju numerolozi i kako da se s njima uhvatite u koštac.

numerologija i brak
numerologija i brak

RAČUNANJE BRAČNOG BROJA

Najpre saznajte koji je vaš lični broj i vašeg partnera (sabiranjem datuma rođenja dok ne dođete do jednocifrenog broja) i zatim saberite ta dva broja.

Na primjer, vaš broj je 5, a lični broj vašeg partnera 3. Naposlijetku ste dobili broj 8. Ne zaboravite da dvocifreni broj uvijek morate svesti na jednocifreni. Na primjer, 7 + 4 = 11, 1 + 1 = 2.

Sada saberite cifre datuma vjenčanja i dodajte ga zbiru ličnih brojeva.

Na primjer, zbroj ličnih brojeva je 8, a venčali ste se 12.08.2018.

1+2+0+8+2-0+1+8=22
2 + 2 = 4
4 + 8 = 12
1 + 2 = bračni broj 3

BRAČNI BROJ 1

SLABOSTI: Sklonost komunikaciji u pasivno-agresivnom tonu umjesto direktne i iskrene komunikacije koja bi pomogla da se par uhvati u koštac s problemima. Veliku ulogu u odnosu igra ego kog partneri teško sputaju u ključnim trenucima. Jedna polovina para preuzima dominantnu ulogu, a druga je bojažljiva.

  Dnevni horoskop za 16.02.2022.

SAVJET: Naučite da riješavate probleme svojim samopouzdanjem radeći ono što volite, a ne radeći nešto da biste bili voljeni. Ne možete uvijek imati kontrolu nad svim stvarima. Morate da prihvatite partnera sa svim njegovim vrlinama i manama i da imate na umu da niko nije savršen.

BRAČNI BROJ 2

SLABOSTI: Opšti nedostatak komunikacije. Previše ste sentimentalni i često ne znate odvojiti emocije od razuma što dovodi do donošenja krivih odluka. Problemi u komunikaciji dovode do otuđivanja.

SAVJET: Ljubavni odnos karakterišu zajedništvo i partnerstvo. Niste sami u braku, sve dijelite s drugom osobom i nemojte to da zaboravite. Upravo je osjećaj zajedništva ono što treba da jačate da biste prebrodili probleme u odnosu.

numerologija i brak
numerologija i brak

BRAČNI BROJ 3

SLABOSTI: Teško opraštate i nikada ne zaboravljate. Ponekad smatrate da niste dovoljno dobri, ali to prikrivate sarkazmom koji vam u komunikaciji s partnerom donosi više štete nego koristi. Sklonost davanju obećanja koja nećete ispuniti.

SAVJET: Morate iskoreniti svoje lične nesigurnosti prije nego što krenete da rješavate zajedničke probleme. Jedino ćete tako moći da ostvarite kvalitetnu ljubavnu vezu. Neka iskrenost postane prioritet u komunikaciji jer bez otvorenog razgovora nećete ustanoviti što je pravi uzrok nesuglasica.

BRAČNI BROJ 4

SLABOSTI: Tvrdoglavost i potreba za kontrolisanjem. Za razliku od parova s bračnim brojem 2 koji prečesto reaguju u skladu s emocijama, a nedovoljno u skladu s razumom, parovi s bračnim brojem 4 premalo uzimaju u obzir emocije.

SAVJET: Opustite se, postanite fleksibilniji i više uvažavajte međusobne stavove. Prihvatite činjenicu da bez kompromisa jednostavno nema uspešnog ljubavnog odnosa.

BRAČNI BROJ 5

SLABOSTI: Impulsivni ste i često nedoslijedni. Spremni na nagle promjene, ali zapravo se s njima loše nosite.

SAVJET: Smanjite apetite i usporite. Ne prenagljujte s odlukama nego dobro razmislite prije nego što napravite neku promjenu i obavezno se pre toga posavetujte s partnerom. Ne isključujte jedno drugo iz potencijalno prelomnih životnih odluka.

BRAČNI BROJ 6

SLABOSTI: Pravi ste perfekcionisti u svemu pa i u ljubavi. Očekujete savršen odnos, a kada to ne uspjete da postignete prepuštate se tugovanju, ali ne i radu na braku. Previše oklijevate na svim životnim poljima.

  Dnevni horoskop za 14.06.2022.

SAVJET: U trenucima kada se dogode problemi na ljubavnom planu, brak vam mora postati prioritet. Ne gurajte probleme pod tepih – suočite se s njima.

numerologija i brak
numerologija i brak

BRAČNI BROJ 7

SLABOSTI: Nestrpljivi ste, skloni promjenama raspoloženja i imate potrebu da uvijek budete u pravu. Sumnjičave ste prirode i lako gubite povjerenje.

SAVJET: Pokušajte da budete popustljiviji i da imate više razumjevanja. Razgovor s partnerom nije takmičenje u kom morate pobjediti, to je alat koji jača vašu vezu.

BRAČNI BROJ 8

SLABOSTI: Lako planete i nakon toga se povlačite u sebe umjesto da razumno smirite sukob. Sticanje materijalnih dobara na listi je prioriteta oba partnera, a problemi na finansijskom području mogu negativno uticati na njihov odnos.

SAVJET: Materijalna dobra su važna, ali ne donose nužno sreću. Istinska sreća ne izvire iz novca, nego iz vaše ličnosti. Kupiti možete samo kratkotrajnu sreću. U ključnim trenucima tokom razmirica, finansije stavite na stranu i fokusirajte se na emocije.

BRAČNI BROJ 9

SLABOSTI: Vrlo ste emotivni, u stalnoj potrazi za emotivnim uzbuđenjem, sposobni pronaći dramu tamo gdje je nema ili je sami stvoriti.

SAVJET: Ne jurite u smjeru oluje jer je najljepše ploviti po mirnom moru. Svakom braku treba malo uzbuđenja, ali nemojte ga stvarati negativnim ponašanjem i potenciranjem negativnog razmišljanja piše aloonline.ba

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU