O modalitetima i unapređenju saradnje

  Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anis Ajdinović danas se sastao s Farukom Omerom, predstavnikom Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) u Bosni i Hercegovini.

Sastanak je održan u prostorijama TIKA-e, u svrhu konsultacija, te priprema za realizaciju projekta između Federalne uprave za inspekcijske poslove i institucija inspektorata Republike Turske.

Poznato je da je TIKA dala ogroman doprinos obnovi, stabilizaciji i prosperitetu bosanskohercegovačkog društva, saopćeno je iz FUZIP-a.

Na sastanku se razgovaralo o projektima planiranim za naredni period, te o razmjeni iskustava i načinu rada inspekcijskih organa  dviju zemalja kako bi se što bolje upoznale metodologije i načini rada u Turskoj.

Ajdinović je posebno pokazao interesovanje prema oblastima inspekcijskog nadzora u vezi s prekograničnom kontrolom roba, zdravstvenom i higijenskom ispravnošću roba, zdravstvenom ispravnošću hrane, građevinskom i urbanističkom nadzoru kao i drugim vidovima saradnje koji mogu unaprijediti rad inspekcijskih organa, navodi se u saopćenju.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU