8.8 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Obavijest iz JKP “VITKOM” o mjerama redukcije korištenja vode

Na temelju Odluke o izmjenama i dopunama odluke o načinu upravljanja i korištenja vodovoda u Vitezu broj: 01-3-05-4-2161/15 od 06.07.2015.g. (članak 22a), a zbog nepovoljnih hidroloških prilika i nedovoljne izdašnosti izvorišta voda, kao i konstantnog opadanja nivoa izvorišta sa kojih se vrši vodosnabdijevanje općine Vitez, a u cilju održivosti i stabilnosti vodovodnog sustava JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez donosi:

MJERE REDUKCIJE KORIŠTENJA VODE

 • Mjere redukcije korištenja pitke vode iz vodovodnog sustava kojim upravlja JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez uvode se za slučaj kada izdašnost vode sa izvorišta „Ilidža“ padne ispod 370 l/s., kao i u uvjetima kada se neprekidnim radom pumpi u trajanju od 24 sata sa izvorišta Kremenik ne uspije održati nivo vode u rezervoarima za normalno vodosnabdijevanje korisnika usluga.
 • U slučaju uvođenja redukcije u korištenju pitke vode na temelju navedene Odluke broj: 01-3-05-4-2161/15 od 06.07.2015.g. (članak 22.a), zabranjuje se:
 1. Zalijevanje zelenih površina, fudbalskih igrališta, pranje automobila i drugih vozila.
 2. Zalijevanje privatnih površina kao što su: dvorišta, okućnice i navodnjavanje poljoprivrednih površina.
 3. Korištenje vode za punjenje i pranje bazena i sl. objekata koje služe za rekreaciju.
 • U periodu redukcije vode radnici JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez u suradnji sa nadležnom općinskom Inspekcijom vršit će kontrolu bespravnog i nenamjenskog korištenja vode za piće.
 • Sukladno članku 23.a. Odluke za prekršaj iz članka 22.a kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 500,00 KM do 1.000,00 KM Pravna osoba kao i kaznom u iznosu od 50,00KM do 500,00 KM odgovorna osoba u Pravnoj osobi.
 • Fizička osoba za učinjeni prekršaj iz prethodnog stavka kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 30,00 do 100,00 KM.
 • Osoba koja obavlja samostalnu poslovnu djelatnost – obrt za učinjeni prekršaj kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 500,00 KM.
 • Ukoliko prekršaj iz prethodnog stavka učini malodobna osoba, odgovoran je roditelj odnosno staratelj malodobnika.
 • Ako se radi o kvaru i neispravnosti vodomjera ili je vodomjer vraćen unazad, a potrošač vode kvar nije prijavio, a koristi vodu nenamjenski, naknada za korištenje vode u navedenom periodu uvećava se za 500%.
 • Svi potrošači vode/korisnici usluga JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez su obvezni osigurati nesmetan pristup radnicima JKP „Vitkom“ do mjernog mjesta (Šahta, vodomjera…).
 • U vremenskom periodu trajanja redukcije potrošači vode će biti blagovremeno obaviješteni, a ista će se obavljati u kasnim večernjim satima.
  Načelnik Općine Novi Travnik uputio informaciju za javnost

JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez čini sve kako bi sustav vodosnabdijevanja ostao stabilan, a pitka voda dostupna svakom našem korisniku usluge 24 sata.

www.radiovitez.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
TNT Portal
TNT Portalhttp://tntportal.ba
TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU