Petak, 27 studenoga, 2020
Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

- Oglašavanje - Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, delegacije Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga BiH (OSBiH) upriličit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule, umrle i nestale branitelje Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) i civilne žrtve Domovinskog rata.

Obilježavanje će biti upriličeno od 28. oktobra do 2. novembra na lokacijama OSBiH, spomen-obilježjima i grobljima, a svete mise za duše pokojnih branitelja slavit će se u crkvama, kapelama i katedralama.

- Oglašavanje -

Protokolom obilježavanja predviđeno je polaganje vijenaca kod Središnjeg križa i molitva za poginule branitelje, groblje sv. Josip, kao i sv. misa zadušnica u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu 28. oktobra.

U Mostaru će 30. oktobra biti upriličeno polaganje vijenaca na spomenik braniteljima ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače i sv. misa u Katedrali Marije Majke Crkve.

Ostala polaganja vijenaca i mise zadušnice bit će održane prema Planu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u jedinicama Oružanih snaga BiH i to 29. oktobra u Banjoj Luci misa zadušnica u kasarni “Kozara“, u Čapljini polaganje vijenaca i sv. misa zadušnica, kasarna “Božan Šimović“, kao i u Travniku kod Spomen-obilježja “Pravulje“.

Istog dana, 29. oktobra, polaganje vijenaca i sv. misa zadušnica bit će upriličeni u Livnu, kapelica u kasarni i Spomen-obilježje, kao i u Kiseljaku kraj Spomen-obilježja “Kiseljak“, dok će

30. oktobra polaganje vijenaca i sv. misa zadušnica biti upriličeni u kasarni “Stanislav Baja Kraljević“ u Mostaru.

Za 30. oktobar planirani su – polaganje vijenaca i molitva za umrle, na groblju “Masline“ u Mostaru, u Posušju kraj Spomen obilježja “Posušje“, u Tomislavgradu kraj Spomen-obilježja u tom gradu, te kraj spomen-obilježja u Bihaću, Jajcu, Uskoplju, Bugojnu i Vitezu (Spomen-obilježje „Križančevo selo“), kao i kraj spomen-obilježja u Kreševu, Novom Travniku, Busovači, Varešu, Žepču, Tuzli (Husino).

PROČITAJTE:  Srbiji/ Danas najveći broj novozaraženih do sada - 7.579!

Također, za 1. novembar planirani su – polaganje vijenaca i molitva za umrle kraj spomen obilježja u Usori, Odžaku, Domaljevcu i Ravne – Brčko, te u Orašju (Spomen-obilježje u centru Grada i polaganje vijenaca i misa zadušnica na groblju „Karaula“ Donja Mahala, Orašje), kao i polaganje vijenaca i molitva za umrle kraj Spomen-obilježja u Zenici.

PROČITAJTE:  Bajra / Budimo ujedinjeni, čuvajmo zemlju gdje svi imamo svoje mjesto

Za 2. novembar, planirano je polaganje vijenaca i molitva za umrle kraj Spomen-obilježja u Fojnici, najavljeno je iz MOBiH.

- Marketing - Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

IZDVAJAMO

FIFA RANG LISTA/ Zmajevi pali na 55. mjesto

Nogometna reprezentacija BiH pala je na 55. mjesto na najnovijoj FIFA rang-listi. Našu selekciju su preskočile Grčka i Finska, što znači da će Zmajevi u...

Lik je na urnebesan način odlučio “ispraviti” tetovažu iz mladosti

Neki ljudi tijekom zrelih godina zažale što su se kao mladi odlučili tetovirati. Jedni od njih pomire se sa svojom pogreškom i nastave dalje...