1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Obilježavanje Dana Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom danas će u Sarajevu svečano obilježiti četiri godine postojanja i rada.

Svečanosti će prisustvovati predstavnici agencija za provođenje zakona i pravosudnih institucija u FBiH, agencija za upravljanje oduzetom imovinom iz regiona, medija, uposlenici Agencije i mnogobrojni gosti iz zemlje i regiona.

Zvanicama će se obratiti direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Kenan Kapo, pomoćnice direktora Nerma Bavčić i Hanadi Karić, uposlenik Benaris Čosić, direktor privrednih društava „Emiran“ d.o.o. Sarajevo i „Umax Group“ d.o.o Sarajevo Amar Hadžić i direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Republike Sjeverne Makedonije Faton Asani.

Nakon uvodnih govora bit će upriličena svečana dodjela zahvalnica osobama koji su dale nesebičnu pomoć u uspostavljanju i razvoju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, i to predstavnicima institucija  i  pravosudnih institucija u FBiH, predstavnicima Sudske policije, međunarodnih institucija i medija, kao i drugim osobama koji su doprinijeli uspostavljanju i razvoju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom. Ovakva praksa obilježavanja Dana Agencije biti će nastavljena  i u narednim godinama.

Agencija je u ovom četverogodišnjem periodu postigla izuzetne rezultate, u kom periodu su službenici Agencije postupali po 40 predmeta i upravljali imovinom vrijednom 15.396.729,30 KM. Riječ je  o oduzetim novčanim sredstvima, dionicama, nekretninama, hotelu, studentskom domu, benzinskoj pumpi, motornim vozilima, građevinskom materijalu i drugo, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) M.L.


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima