-2.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Objavljen Javni poziv privrednicima za subvencioniranu liniju finansiranja Grada Zenica i BBI banke

Javni poziv privrednicima sa područja Grada Zenica da apliciraju za subvencioniranu liniju Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i Grada Zenica objavljen je na web stranicama BBI banke i Grada Zenica. Riječ je o projektu koji privrednicima koji posluju na području Grada Zenica omogućava da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima pri čemu je profitna marža u potpunosti subvencionirana od strane Grada Zenica. Sredstva u visini od 100.000,00 KM za subvencioniranje dijela profitne marže su već osigurana u budžetu Grada Zenice, s ciljem podrške obrtima, mikro, malim i srednjim preduzećima, dok je BBI banka privrednicima stavila na raspolaganje više od 10 miliona KM za ovu namjenu.

Pravo apliciranja za finansiranje imaju subjekti male privrede – fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede koji:

• imaju sjedište na području Grada Zenice;

• uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze;

• aktivno posluju i imaju uposlene radnike;

• posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta;

- Oglašavanje -

• po osnovu tekuće kreditne zaduženosti, a prema podacima iz CRK-a, spadaju u ‘’A’’ kategoriju (dozvoljena i ‘’B’’ kategorija, ukoliko ista nije nastala zbog stvarnog kašnjenja klijenta u otplati kreditnih obaveza).

Javni poziv sa svim detaljima zainteresovani privrednici mogu preuzeti u PDF formatu sa web stranice BBI banke ili web stranice Grada Zenica.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u BBI banci podružnica Zenica, putem e-mail adresa: [email protected] i [email protected] ili na brojeve telefona 032 209 592 i 032 209 598.

0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima