Objavljena vremenska prognoza do 18. oktobra

Izmjena sunčanih i oblačnih dana nastavit će se i u prvoj sedmici oktobra. Kiša je u utorak moguća samo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine. U centralnim područjima preovladavat će oblačno, a na području Krajine pretežno sunčano vrijeme.

Sunčano uz slabu maglu u jutarnjim satima u Bosni izvjesno je u srijedu. Više oblaka i blagi porast temperature zraka prognozira se od četvrtka do subote. U nedjelju i početkom sljedeće sedmice očekuje se pretežno sunčano sa slabom maglom u jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova.

Minimalne jutarnje temperature zraka u prvom dijelu sedmice varirat će od 4°C do 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C. Najviše dnevne temperature između 16°C i 21°C, na jugu zemlje do 23 stepena. U drugom dijelu sedmice temperature zraka bit će veće za dva do tri stepena.

Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima od 11.10. na prostoru Bosne i Hercegovine moguća je kiša. Veća količina padavina moguća je u zapadnim područjima. Nestabilno vrijeme s kišom zadržat će se do kraja prognoznog perioda.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4°C i 9°C u Bosni do 11°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 10°C i 15°C u Bosni do 18°C u Hercegovini.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU