OBNOVITE GRADIVO U SPAVAĆOJ SOBI 3 tajne dobrog se*sa koje će vas dovesti do intenzivnog vrhunca

Dobar se*s se planira

Spontanost je jedna od važnijih stvari u životu. Stalno nam pričaju o važnosti spontanog trenutka, pa smo i kad se radi o tako važnom pitanju kao što je seks vjerovatno skloni pomisliti kako je najbolje da do njega dođe bez plana. „Upoznali smo se u tri, u krevetu smo bili u pola četiri“, za mnoge je šifra prave strasti. No, u stvarnosti, stvari baš i ne stoje tako. Znanje da će biti se*sa uzbuđenje je samo po sebi. Čak i svakodnevne stvari na koje inače ne obraćamo pažnju, poput nanošenja make up-a ili češljanja, postaju mali erotizirajući rituali. Da o odijevanju se*si veša niti ne govorimo. Kad znamo da će biti seksa, predigra počinje, a samim tim povećava se uzbuđenje – prije i za vrijeme samog odnosa.

BIZARNA UPUTSTVA KOJA ĆE VAS OSTAVITI U ŠOKU Apsurdni se*s-savjeti iz 19. vijeka

Dobar seks je se*s koji je učestao

Dobro znamo – ono čega imamo mnogo, ne znači nam toliko kao ono u čemu oskudijevamo. S druge strane, ako nečeg imamo u izobilju, ako je i najbolja stvar, gubimo ideju ekskluzivnosti. Kad se u to upuštamo, prije ili poslije upadamo u rutinu, pomalo se osjećamo kao kad provlačimo karticu na ulazu u firmu… Razmislite još jednom, jer se*s je iznimka – učestalost može pojačati želju. Kad smo se*sualno uskraćeni, svaki odnos je poput serviranja večere gladnom. Može li se takav fokusirati na nijanse okusa, na prezentacijske finese servirane delicije? Teško, prava gastronomija počinje tamo gdje glad prestaje. Slično je i u krevetu – učestalost nas ohrabruje na eksperimente, na traganje za svojim vlastitim se*sualnim identitetom, na promjenu, na dinamiku pod kojom se misli na nešto posve drugo od mijenjanja poza. Iako su i različite poze pritom itekako dobrodošle.

Dobar se*s uključuje (inter)akciju

„Glavno je da se volimo, nemaš tu šta reći, to se osjeća.“ Ili – „Oh, on je pravi vulkan u krevetu, da vidiš samo te pločice.“ Ili – „Nemamo baš šta pričati, ali zato se*s… Se*s!“ Često sa zavišću slušamo prijateljice dok nam na djevojačkom večernjem izlasku petkom podnose izvještaj o njihovim sekualnim reckama koje su skupile tokom prošle sedmice. Ali koliko im je zbilja dobro? Ili, ako im je dobro, je li to samo zato jer za bolje – ne znaju? Seksualni terapeuti kažu da je pričati seksi. To ne znači da ćete pričati o tome kako ste maloprije kod pedikera operisali kurije oko, niti o pravilima citiranja naučne literature u diplomskom radu. U principu, ne preporučuju ni spominjanje bivšeg frajera. Ali pričati o odnosu samom, to da. „Ja volim ovo.“ „Napraviš mi sad…“ „Ajmo se okrenuti.“ Također, bolje je pričati pozitivno. Na primjer, ako vas nervira poza „doggy“, a volite „leptir“, nemojte reći: „Mrzim doggy.“ Radije recite: „Volim leptir.“ I ako vam se vrišti – vrištite.

BONUS VIDEO:

OBNOVITE GRADIVO U SPAVAĆOJ SOBI 3 tajne dobrog se*sa koje će vas dovesti do intenzivnog vrhunca appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU