Obrvan: Bit ćemo kompletni u sljedećih nekoliko dana (VIDEO)

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju se počela okupljati u Sarajevu, gdje će obaviti prvi dio petodnevnih priprema za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će od 13. do 30. januara biti održano i Slovačkoj i Mađarskoj.

Selektor Ivica Obrvan na pres-konferenciji je kazao da je za prvo okupljanje neke igrače oslobodio zbog napora i trenutne zauzetosti svojim u klubovima. Naveo da su prve pripreme zamišljenje kao inicijalno okupljanje u kojem će uvesti igrače u ono što očekuje na EP.

– Nemamo tu nekoliko igrača koji će svakako biti dio reprezentacije, kao što je Vladimir Vranješ, kojeg sam oslobodio zbog napora, a braća Burić imaju obaveze u svojim klubovima. Bićemo kompletni u sljedećih nekoliko dana. Od jutros počinjemo da aktiviramo ekipu jer imamo tu dvadesetak igrača. Moramo se uvesti u rad ova tri-četiri dana, da bi onda krenuli sa nešto ozbiljnijim pripremama – kazao je Obrvan.

Reprezentacija BiH na EP svoje susrete igrat će u Bratislavi u E-grupi u kojoj su ekipe Španije, Švedske i Češke Republike.

Obrvan navodi da su Španija i Švedska reprezentacije koje spadaju u top pet ekipa svjetskog rukometa.

– Mislim da je Švedska za nijansu bolja reprezentacija. Obje ekipe su prijavile puni sastav. Izvukli smo Češku iz trećeg šešira, a mogli smo isto tako dobiti i Francusku. Nastojat ćemo se boriti sa svim reprezentacijama, te ćemo protiv svih tražiti svoju šansu. Probat ćemo odigrati najbolje što možemo – izjavio je Obrvan.

Na pitanje novinara da li reprezentacija BiH ima kapacitet da izbori drugu fazu takmičenja, hrvatski stručnjak je kazao da direktno ne može odgovoriti, ali da svaku ekipu i reprezentaciju koju je vodio, priprema da dođe do pobjede u svakoj utakmici.

– Plasman na EP je ogroman uspjeh za reprezentaciju BiH. Imamo izuzetno tešku grupu i jednu od težih. Bit će jako teško. To bi bio stvarno fenomenalan uspjeh kada bismo uspjeli ući među dvije reprezentacije koje idu u naredni krug. Nastojat ćemo odigrati jako dobar turnir, pa da uvedemo neke igrače koji će ostati zalog za budućnost – rekao je Obrvan. 

Prvi trening rukometaši BiH obavili su jutros u hotelu Hills na Ilidži.

U prvom susretu na EP-u rukometaši BiH 13. januara sastaju se sa Švedskom, 15. januara igraju protiv Češke Republike, dok će 17. januara igrati sa Španijom.

Za ovu fazu priprema Obravan je pozvao sljedeće igrače: Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Nebojša Bojić (Celje), Harun Hodžić (Chambery), Alen Ovčina (Sloboda Tuzla), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Vlado Draganić (Borac), Ibrahim Haseljić (Gorenje Velenje), Luka Perić (Borac), Adin Faljić (PPD Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Edin Klis (PPD Zagreb), Mirko Herceg (Csurgoi), Dino Hamidović (Gyongyos), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Marin Vegar (Dobrogea Sud), Nikola Prce (Besa Famgas), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Marko Lukić (Borac), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Dragan Pavlović (Koper), Aleksandar Milojević (Leotar), Ivan Karačić (Maccabi).

Rezervni igrači: Srđan Predragović (Alpla Hard), Damir Kadrić (Gračanica), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Dragan Šoljić (Ademar Leon), Luka Knežević (Borac).

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU