-2.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu zbog radova

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se  magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

U cilju nesmetanog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, danas od 10.00 do 16.00 sati vozila će saobraćati jednom trakom na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu „Bijeli Buk“-Krupa na Vrbasu.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, praviti češće pauze. Prije napuštanja vozila ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

- Oglašavanje -

(FENA) J.Č.

0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima