Od sada jednostavniji sistem uputnica za pacijente KCUS-a i Opće bolnice u KS

Ministar zdravsta Kantona Sarajevo Enis Hasanović održao je prvi radni sastanak s direktorima najvećih zdravstvenih ustanova u Sarajevu, a ovakvi susreti ubuduće će se održavati redovno.

Tokom susreta s v.d. direktorom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Alenom Pilavom, direktorom Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš’ Ismetom Gavrankapetanovićem, direktorom JU Doma zdravlja KS Abelom Baltićem i predsjednikom Ljekarske komore KS Rifatom Riadom Zaidom, razgovaralo se o koordinaciji rada ustanova i pripremi za bolje funkcioniranje sistema e-uputnica, odnosno elektronskog naručivanja.

Na sastanku su donijeti zaključci kako bi se što prije krenulo u realizaciju i implementaciju prijedloga za reorganizaciju u zdravstvu.

Između ostalog, formiran je Odbor za hitnu koordinaciju i komunikaciju sastavljen od pomoćnika ministra i pomoćnika direktora, čiji je zadatak koordiniranje svih aktivnosti koje su dogovorene na sastanku, s akcentom na međusobno upućivanje pacijenata.

Zadatak Odbora je da do narednog sastanka pripremi konkretne prijedloge o unapređenju funkcioniranja zdravstvenog sistema.

Komisijama je naloženo da u narednom periodu dostave idejne projekte rješavanja zajedničkih problema s ciljem kvalitetnije komunikacije među ustanovama, te da se olakša tzv. “put pacijenta”.

Zaključeno je da nema potrebe za uputnicama iz ambulanti porodične medicine, kako je do sada bio slučaj u situacijama kada se prelazi s klinike na kliniku unutar KCUS-a, ili iz Opće bolnice na KCUS.

Također, onkološki pacijenti će imati jednu uputnicu za kompletan proces liječenja i akutni tretman, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

The post Od sada jednostavniji sistem uputnica za pacijente KCUS-a i Opće bolnice u KS appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU