Odbojkašice BiH gostuju Grčkoj u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Grčke igra svoju četvrtu utakmicu u ovom ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo – EuroVolley 2023. Utakmica u Kalamaria – Thessaloniki počinje u 19:30 sati.

Nakon loše prve utakmice na domaćem terenu i porazu od reprezentacije Grčke, djevojke su znatno bolje, u svom stilu, odigrale dvije utakmice protiv Švicarske i upisale dvije pobjede od 3:1 u setovima, na domaćem i gostujućem terenu.

Došlo je vrijeme za uzvratnu utakmicu u Grčkoj, u kojoj će djevojke dati sve od sebe da se osvete Grkinjama za poraz u Sarajevu. Grčka, koja je favorit grupe, neće lako pustiti bodove, a našim odbojkašicama je ova utakmica dodatni motiv da već nakon ove utakmice osiguraju plasman na EuroVolley 2023. Sigurno je da nas u Grčkoj očekuje interesantna utakmica, jer Grkinje u ovom ciklusu još uvijek nemaju izgubljenih setova, saopćio je Odbojkaški savez BiH.

Za reprezentativke Bosne i Hercegovine nakon utakmice u Grčkoj nema odmora, jer ih već u petak, 9. septembra u dvorani „Goran Čengić“ u Sarajevu, očekuje prva utakmica protiv Norveške, dok je revanš utakmica na rasporedu u subotu, 10. septembra. Obje utakmice počinju u 20 sati, a ulaz u dvoranu je slobodan.

Odbojkaški savez poziva sve navijače da pruže podršku našim odbojkašicama i da u zajedno proslavimo plasman na Europsko prvenstvo.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU