Odgovori na pitanja o punjenju mobilnog telefona koje su vas uvijek zanimala

Punjenje tokom noći ne preopterećuje bateriju

Mnogi vjeruju da ostavljanje telefona na punjaču tokom cijele noći može dovesti do problema povezanih s punjenjem ili kraćeg životnog vijeka baterije. Ipak, pametni telefoni su dovoljno pametni da spriječe preopterećenje baterije.

Kada se baterija telefona napuni do 100%, punjenje se automatski isključuje. Kada baterija padne na 99%, počinje ponovo polako punjenje do 100% kako bi se održala potpuna napunjenost. U svakom slučaju, punjenje telefona preko noći definitivno ne preopterećuje bateriju.

Baterija će trajati duže ako je napunite kad je na 20-30%

Suprotno popularnom mišljenju, pustiti da se baterija uvijek isprazni do kraja i zatim je odjednom napuniti apsolutno ne pomaže u njenoj dugovječnosti. Stručnjaci preporučuju da je idealno napuniti bateriju pametnog telefona kad dostigne nivo od 20-30%, što je optimalno za njenu dugovječnost.

Punjenje na hladnim površinama može štetiti bateriji

Neki telefoni se zagriju tokom punjenja, pa mnogi preporučuju stavljanje telefona na hladnu površinu ili ispred ventilatora dok se puni. Međutim, držanje telefona na hladnoj površini prilikom punjenja može stvoriti metalni litijum u baterijama, što brže ispražnjava bateriju prema sajtu „MakeUseOf“.

Korištenje telefona tokom punjenja ne utiče na dugovječnost baterije

Korištenje telefona dok se puni ne utiče na dugovječnost baterije. Jedino što može utjecati je to što će punjenje potrajati duže.

Aktivan „Wi-Fi“ ne troši puno baterije

Ovo je jedna od glavnih zabluda o baterijama pametnih telefona. Čak i kada je „Wi-Fi“ stalno uključen dok je telefon na punjaču, to troši malo energije. Vrlo mali dio baterije će biti potrošen ako stalno imate „Wi-Fi“ uključen.

BONUS VIDEO:

Post ODGOVORI KOJI SU SVE ZANIMALI Najveće zablude o punjenju mobilnog telefona appeared first on Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU