Odluka o predsjedniku FBiH na sjednici Parlamenta u utorak

Pošto nije postignut dogovor za predsjednika i potpredsjednike FBiH

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirjana Marinković Lepić (NS) izjavila je danas nakon radnog sastanka članova rukovodstva ovog doma da su se stekli uslovi da Predstavnički dom odlučuje o tome ko će biti predsjednik i potpredsjednik FBiH a sjednica tog doma je zakazana u utorak u 12 sati.

  • Vidimo da nije postignut dogovor, odnosno od Bradare i Stojanovića smo obaviješteni da nema dogovora pa su se stekli uslovi da Predstavnički dom odlučuje o tome ko će biti predsjednik i potpredsjednik FBiH – navela je nakon sastanka Marinkovic Lepić.

Nakon sastanka tri člana rukovodstva Federacije BiH koji je pismom sazvao Refik Lendo (SDA) poručena je u bh. društvu otrcana i isprazna fraza: “Dogovorili smo se da se ništa dogovorili nismo”.

Kandidati za predsjednika odnosno potpredsjednika Federacije BiH Refik Lendo, Lidija Bradara i Igor Stojanović dakle nisu postigli dogovor o tome ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednici Federacije BiH.

Izborni zakon BiH propisuje proceduru po kojoj tri kandidata odlučuju između sebe koji od njih će obavljati funkciju predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

federalna.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU