5.5 C
Sarajevo
Srijeda, 7 prosinca, 2022

Održan Kolegij gradonačelnika: Uskoro tender za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj

Na Kolegiju gradonačelnika Tuzle u ponedjeljak su razmatrane informacije o toku realizacije projekata iz oblasti komunalne infrastrukture, Izvještaja o radu i poslovanju DD “Centralno grijanje” Tuzla za 2018. godinu i Izvještaja o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period 1.1. do 30.6.2019. godine. Pored navedenih materijala, razmatran je prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o nazivima ulica i trgova u gradu Tuzli i naseljima na području grada Tuzle, prijedlozi Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o davanju u zakup poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža, Odluke o izmjeni Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poslovnih prostorija i prijedlozi odluka o dodjeli poslovnih prostorija (Uredu za reviziju institucija FBiH, Općinskom sudu u Tuzli, UG oštećenog vida). Kolegij gradonačelnika je upoznat i sa Konačnim izvještajem o procjeni štete od poplava – juni 2019. godine.

„Razmatrali smo Izvještaj o poslovanju Centralnog grijanja Tuzla za 2018. godinu. Grijanje je finansijski poslovalo pozitivno, nije bilo prekida grijanja, a sezona je bila više nego uspješna, a trajala je nešto duže jer je bilo hladnijih dana. Nema razloga da, kada čitavu zimu grijanje radi dobro, da se radi par dana neočekivano niskih temperatura pola grada prehladi, to je dobra praksa našeg gradskog preduzeća. Uradili su dosta toga i cijelo ljeto su na gradilištima, da bi naredna zimska sezona bila bolja. Dosta su uradili uoči sezone za 2018. godinu, koja se tretira ovim izvještajem, ali svjedoci ste da dosta rade i ove godine na više mjesta i u različitim dijelovima grada, a to je rad u cilju pripreme sezone grijanja, a odnosi se na ulaganja u infrastrukturu grijanja˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

  Zemljotres uznemirio građane Centralne Bosne

Na kolegiju je razmatran Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine. ˝Radimo kružni tok na sjevernoj saobraćajnici uz ulice koje ulaze u čitavu raskrsnicu, a ne možemo sada raditi rasksrsnicu kod bolnice u Kreki dok se ne završe navedeni radovi kako ne bi došlo do zagušenja saobraćaja. Takođe, ne možemo dok radimo sjevernu saobraćajnicu raditi raskrsnicu kod Livnice gdje imamo obezbjeđena sredstva i potpisan ugovor, dok nezavršimo prethodno, da ponovo ne bi došlo do zagušenja saobraćaja. Tako da imamo negdje sve pripremljeno i gotovo, kao na primjer sada imamo sve spremno za izgradnju ležećih policajaca u naselju Stupine, ali ih ne možemo uraditi dok se nezavrši Biciklijada koja je 25.8.2019˝, istakao je Imamović.

Uskoro bi trebao biti raspisan tender za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. ˝Meni je drago da je novi premijer TK Tulumović rekao da bi zajedno sa Gradom gradio stadion. Mi ćemo ubrzo tražiti sastanak kod premijera da se dogovorimo oko sufinansiranja. Spremni smo za tender za istočnu tribinu, za sve konstruktivne radove na istočnoj tribini, pa ćemo predložiti premijeru nekoliko varijanti. Drago mi je da Kanton želi pomoći gradnji ovog objekta, koji prevazilazi značaj samo Tuzle˝, kazao je Imamović.

  Travnik-Donji Vakuf / Zbog prevrtanja šlepera, otežano se saobraća u mjestu Oborci

Prema njegovim riječima, vjerovatno će se ići sa izmjenom odluke vezano za poticaje za čisti zrak. ˝Dosta radimo na toplifikaciji, ali želimo da ubrzamo te procese, da sa isto novca zamijenimo što više ložišta na fosilna goriva. Nije nam se javio dovoljan broj građana, pa ćemo gledati da prilagodimo odluku i kriterije i da vidimo na koji način da pomognemo da se što više ljudi javi da dobije poticaj od Grada koji ide i do 5.000 KM. Najvjerovatnije ćemo ići sa izmjenom odluke već na avgustovskom Vijeću vezano za čisti zrak i za kvalitetniji život građana˝, rekao je gradonačelnik Tuzle.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU