Održan tradicionalni božićni domjenak u Jajcu

Povodom nastupajućih božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, predsjedavajući Općinskog vijeća Jajca Ivo Šimunović, zajedno s jajačkim gvardijanom fra Vinkom Markovićem, vijećnicima i načelnikom općine Edinom Hozanom, priredio je tradicionalni božićni domjenak u Domu kulture za sve predstavnike javnog, gospodarskog, političkog, kulturnog i vjerskog života grada Jajca.
Nakon dočeka i srdačnih pozdrava gostiju, prikladnim govorom okupljenima se privi obratio jajački gvardijan fra Vinko Marković, a potom i predsjedavajući OV Ivo Šimunović koji je na sve srdačno pozdravio u svoje osobno ime i ispred dužnosnika izvršne, zakonodavne i političke vlati Hrvata u Jajcu.

Te dodao da nas sve zajedno predblagdanska radost okuplja iznova i daje nam iznimnu priliku, da kroz pozitivno ozračje Božića, promoviramo našu životnu svakodnevicu i pošaljemo jedni drugima bratsku poruku dobrote, mira i zajedništva, a posebno onima koji to od nas očekuju.

Kazao je da nikada nismo, tako kao u ovo vrijeme Božića, kada slavimo dolazak malog Isusa, upućeni jedni na druge, a svjetlost koja nam dolazi treba da se više primijeti na svakom mjestu našeg življenja.

Zaključio je da je Božić ljubav kojom se pozivamo na hrabrost da darujemo drugima, ono što želimo sebi i da više darujemo sebe za druge, kao i da je krajnje vrijeme da se oslobodimo predrasuda tijekom čitave godine i gradimo ozračje i međusobno uvažavanje.

Poželio je da upravo pozitivno ozračje Božića iz nas izbaci najrazličitije strahove, a istovremeno da nas ljubav malog Isusa obdari spremnošću, kojom ćemo svoj grad učiniti ljepšim mjestom za život sviju nas, i dodao neka dragi i veliki Bog učini da tako i bude.

Svim građanima Jajca i ljudima dobre volje, te našoj velikoj dijaspori poželio je sretan Božić i Novu 2020. godinu.

 

 

(Jajce Online)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU