1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Održana 2. vanredna sjednica Vlade SBK/ Saglasnosti srednjim školama na formirane odjele i upis učenika u I. razrede

  Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Vlada SBK je na 2. vanrednoj sjednici Vlade donijela Odluku o davanju saglasnosti srednjim školama na formirane odjele i upis učenika u I. razrede u školskoj 2019/2020. godini.

  Ovom Odlukom Vlada SBK daje saglasnost na formirane odjele i upis učenika u I. razrede srednjih škola u školskoj 2019/2020. godini nakon drugog upisnog roka. Za formiranje Odjela nakon trećeg upisnog roka upisa učenika u I. razrede srednjih škola, u skladu sa Odlukom Vlade SBK, ovlašćuje se Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK da dadne saglasnost na preostale odjele, njihovu preraspodjelu ili kombinirane odjele nakon III. upisnog roka.

  Vlada je donijela i Odluku o davanju saglasnosti osnovnim školama za raspisivanje konkursa za upražnjena radna mjesta za školsku 2019/2020.godinu, te primila k znanju informaciju o formiranju odjeljenja za osnovne škole u školskoj 2019/2020.godine, stoji u saopćenju iz Ureda za evropske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu.

  - Oglašavanje -

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO