Održana promocija zbornika nagrađenih bajki „Vilenjakovo pero: Čarobne priče“

U okviru projekta „Fedu summer fest 2023.“, održna je promocija zbornika nagrađenih bajki pod nazivom „Vilenjakovo pero: Čarobne priče“, koji je podržan u okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva Općine Centar.

Promocija je održana u Osnovnoj školi „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, a promotori su bili Fahrudin Kučuk i Lidija Sejdinović, dok je moderator i recitator bio desetogodišnji Ahmed Nur Mehmetović.

Učenici drugih, četvrtih i petih razreda prisustvovali su i sudjelovali u promociji koja je otkrila tajne lijepog i maštovitog pisanja.

Značaj pomenutog projekta je višestruk. Projekat omogućava školarcima da razvijaju kreativne sposobnosti pod mentorstvom profesionalnih umjetnika, književnika, članova Društva književnika, profesionalnih glumaca, redatelja, muzičara slikara, kipara, pedagoga, kao i za povezivanje i takmičenje sa kreativnim ljudima iz drugih sredina.

FEDU SUMMER FEST 2023. je dio programskog festivala FEDU – Festivala dječije umjetnosti, koji je prvi međunarodni takmičarski umjetnički festival u Bosni i Hercegovini i regiji, a koji je ujedno i prilika za afirmaciju knjige, muzike, pozorišne i likovne umjetnosti za djecu i mlade.

U 2023. godini Općina Centar je podržala u ukupnom iznosu od 198.579 konvertibilnih maraka, 17 projekata organizacija civilnog društva.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU