Održana prva “Muzička šarenica”, u finale se plasirali učenici OŠ “Novi Travnik”


Prvi susret edukacijsko-zabavnog kviza “Glazbena šarenica” održan je danas u OŠ “Bila”, općina Vitez.

U ovom susretu zabavnih natjecateljskih igara “Muzičke šarenice”, svoje znanje, spretnost i glazbene vještine odmjerili su:

OŠ ” Bila”, Vitez
OŠ ” Nova Bila”, Travnik
OŠ ” Novi Travnik, Novi Travnik i
OŠ fra “Marijana Šunjića” Stojkovići. Novi Travnik

Na početku natjecanja sudionike je kao domaćin prigodnim riječima pozdravio ravnatelj OŠ “Bila” Vinko Bošnjak.

Najbrža i najspretnija ekipa je bila iz OŠ ” Novi Travnik” i u vrlo izjenačenom nadmetanju pokazala najviše, te se plasirala u finalne Muzičke  šarenice 2024. godine koje se održava u OŠ “Lepenica”, Kiseljak.

Hvala puno za susretljivog domaćina koji je ponudio sve uvjete kako bi ovo natjecanje proteklo u pozitivnom tonu, prije svega kroz znanje sudionika , pripremljenost ekipa i lijepo druženje, navodi Goran Puletić, nastavnik glazbene kulture i jedan od voditelja ovog natjecanja.

Natjecanje škola podjeljenja su u nekoliko regionalnih natjecanja, narednih mjesec dana “Muzička šarenica” nastavlja se u ostalim regijama gdje će domaćini biti OŠ “Dubravica” Vitez, “OŠ 13. rujan” Jajce, OŠ “Brestovsko” Kiseljak i OŠ “Kiseljak”. Pobjednici navedenih natjecanja nastupaju u finalu koje će se održati u OŠ “Lepenica” 26. travnja 2024. godine.

Muzička šarenica

Školske 2013./2014.godine krenula je ova manifestacija kao pilot projekt, a u njoj su sudjelovale škole: KŠC “Petar Barbarić” iz Travnika, OŠ “Novi Travnik” iz Novog Travnika i OŠ “fra Marijana Šunjića” iz Stojkovića. Idejni tvorac “Muzičke šarenice” je Dragana Grubesic-Perić , prof. glazbenog odgoja iz KŠC “Petar Barbarić” iz Travnika. Školske 2014./2015.godine sudjelovali su učenici iz devet škola kroz tri susreta i finalni susret koji je održan u KŠC “Petar Barbarić” u Travniku. 

Muzička čarenica provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja znanosti, mladih kulture i športa Kantona Središnja Bosna, a od 2017. godine je uvedena u kalendar natjecanja pomenutog Ministarstva sa sudionicima svih Osnovnih škola koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku. Prošlogodišnji pobjednik natjecanja bila je ekipa iz OŠ fra “Marijana Šunjića”.

održana prva “muzička šarenica”, u finale se plasirali učenici oš “novi travnik” održana prva “muzička šarenica”, u finale se plasirali učenici oš “novi travnik” održana prva “muzička šarenica”, u finale se plasirali učenici oš “novi travnik”

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU