Održana sjednica Gradske izborne komisije

Danas je održana deveta redovna sjednica Gradske izborne komisije Zenica. Između ostalog, usvojen je Plan provođenja obuke predsjednika i članova biračkih odbora, te je razmatrano rješenje o naknadi članovima izborne komisije. 

Planom je predviđena obuka oko 1.500 članova i članica i zamjenskih članova i članica biračkih odbora. Obuka će biti provedena od 6. do 8. septembra za predsjednike i njihove zamjenike, dok će obuka za ostale zamjenske i redovne članove i članice biračkih odbora biti od 9. do 21. septembra ove godine.

Testiranja predsjednika i njihovih zamjenika je planirana od 11. do 13. septembra, a testiranja ostalih članova biračlkih odbora biće narednih deset dana. Gradska izborna komisija Zenica je planirala i dodatne termine za obuku kod opravdanog odsustva. Obuku članova mobilnih timova biračkih odbora planirali smo naknadno kada GIK utvrdi tačan broj mobilnih timova potrebnih za obilazak birača koji će glasati u svojim domovima, odnosno nisu u mogućnosti glasati na redovnim biračkim mjestima”, kazao nam je Muamer Kovač, predsjednik Gradske izborne komisije Zenica.

Obuku će provoditi predsjednik i svi članovi i članice Gradske izborne komisije prema planu usvojenom danas. Na današnjoj sjednici GIK-a usvojeno je rješenje o naknadi članovima izborne komisije. (A. H.)

The post Održana sjednica Gradske izborne komisije appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU