3.8 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

OIP: Važna obavijest o glasovanju osoba putem mobilnih timova

Općinska izborna komisija / Općinsko izborno povjerenstvo

Na osnovu/temelju čl. 19. i 20.Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska/Središnjeg biračkog popisa („Sl. glasnik BiH” broj 27/22) objavljuje se

O B A V I J E S T

Obavještavaju se građani općine Vitez – lica/osobe sa posebnim potrebama koje iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti pristupiti glasanju na biračkom mjestu na Općim izborima u BiH 2022.godine, da će svoje biračko pravo moći ostvariti putem Mobilnog tima u svom domu.

Da bi navedeni građani iskoristili svoje pravo učešća na Općim izborima u BiH 02.10.2022.godine, potrebno je obavezno da Općinskoj izbornoj komisiji/povjerenstvu dostave ljekarski/doktorski nalaz iz koga se nedvosmisleno vidi da nisu sposobni pristupiti glasanju na biračko mjesto u svom mjestu stanovanja i pismenu IZJAVU koju možete skinuti na linku pored ove obavijesti.

Općinska izborna komisija će kao dokaz prihvatiti: otpusno pismo iz bolnice, nalaz specijaliste ili potvrdu ljekara porodične medicine. Navedene dokaze nam može predočiti član porodičnog domaćinstva ili lice/osoba koja se stara o biraču sa posebnim potrebama, nakon čega ćemo takvu osobu uvrstiti za glasovanje putem Mobilnog tima koji će na dan održavanja izbora (02.10.2022.godine) posjetiti takvog birača i omogućiti mu glasanje u porodičnoj kući ili Domu.

  Travničani i Novotravničani u novim krivičnim djelima

Napominjemo da se navedena obavijest odnosi samo na birače registrirane za glasanje na općini Vitez, a dokazi se odnose na dokumente izdate od strane bolnice ili doma zdravlja sa rokom dostave do 2.9.2022.godine.

         Na ovaj način pozivamo: predsjednike mjesnih zajednica, rukovodstvo  domova zdravlja, kao i Centra  za socijalni rad i ustanove koje se staraju o osobama/ licima sa posebnim potrebama da uzmu svoje učešće u ovim aktivnostima i dostave podatke koji uključuju:ime (ime roditelja) prezime, datum rođenja, JMBG, pismenu izjavu, liječnički/doktorski nalaz, punu adresu prebivališta, a za lica smještena u ustanovama i domovima i podatak da li će se ta lica nalaziti u istim na dan održavanja izbora.

 IZJAVA-PRIJAVA za glasanje putem mobilnog tima

Dostavljeno: PREDSJEDNIK OIK/OIP

  • Predsjednici MZ-a Ramajana Idrizović
  • Dom zdravlja Vitez
  • Centar za socijalni rad Vitez
  • Dom Sv. Josipa u Vitezu
  • Dom „Eden“ za stare i nemoćne Vitez
  • JU Radio Vitez
  • web stranica općine Vitez
  • a/a.

www.radiovitez.ba

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU