Okerić i Uk u Hadžićima: Kanton Sarajevo ravnomjerno ulaže u razvoj svih lokalnih zajednica

Delegacija Kantona Sarajevo, koju su predvodili predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić i premijer Nihad Uk prisustvovala je danas obilježavanju Dana Općine Hadžići. Nakon polaganja cvijeća na Centralno spomen-obilježje u Hadžićima, delegacija KS prisustvovala je i Svečanoj sjednici Općinskog vijeća organiziranoj povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana Općine Hadžići. Na ovoj sjednici, između ostalog, dodijeljena su i općinska i sportska priznanja.
U svojim porukama povodom dana ove općine predsjedavajući Okerić i premijer Uk naglasili su njenu važnost u funkcioniranju cijelog Kantona, te potcrtali opredjeljenje da se jednako ulaže u svaki dio Kantona Sarajevo.
“Kanton je partner svim općinama. U Hadžićima imamo niz projekata koji su realizirani, mnoštvo njih tek treba biti realizirano u saradnji s Općinom. Jedan od takvih projekata je gradnja sportske dvorane, što većinski finansira Kanton Sarajevo. Radujem se da će ta dvorana, kada bude završena, služiti, kako građanima Hadžića, tako i reprezentativnim selekcijama, čime kulturna i sportska dešavanja ravnomjerno raspoređujemo u cijelom Kantonu, ne samo u centralnom dijelu”, poručio je premijer Uk.
Predsjedavajući Okerić podsjetio je da Kanton Sarajevo u kontinuitetu ima odgovoran odnos prema svim lokalnim zajednicama. Stoga, kako je rekao, u budžetu se predviđaju sredstva koja su u skladu s potrebama i infrastrukturom lokalnih zajednica, a sve kako bi se unaprijedio njihov razvoj.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU